spot_img

GP Σακχίρ QP: Στο τέλος μίλησε ο Bottas

Ο Valtteri Bottas ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής των κατατακτήριων δοκιμών του GP Σακχίρ, σε μια πολύ μεγάλη μάχη για την pole position.

O Φινλανδός έκανε το καθήκον του με την απουσία του Lewis Hamilton, σε μια κλειστή περίοδο κατατακτηρίων δοκιμών. Με τη soft γόμα στη δεύτερη προσπάθεια του στο Q2 έγραψε το 0:53.377 και πήρε την 1η θέση. Αυτή ήταν η 15η pole position της Mercedes σε 16 αγώνες φέτος. Για ακόμα μια φορά όμως έκανε το 1-2, με τον George Russell να κάνει μια εξαιρετική εμφάνιση, παίρνοντας τη 2η θέση. Η διαφορά τους ήταν μόλις 0.026s και αύριο θα δώσουν μεγάλη μάχη για τη νίκη. Ο Max Verstappen πρέπει να είναι  απογοητευμένος με την 3η θέση, καθώς έμεινε 0.056s μακριά από την pole. Αύριο ξεκινά από μια πολύ καλή θέση και σε αντίθεση με τις Mercedes, ξεκινά με την soft γόμα.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 5 Δεκεμβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ο εκπληκτικός Charles Leclerc χτύπησε και πάλι στις κατατακτήριες δοκιμές. O οδηγός της Ferrari, με μόλις μία προσπάθεια στο Q3, πήρε slipstream από τον Verstappen και έγραψε έναν φοβερό χρόνο. Πίσω του έμεινε ο Sergio Perez με την Racing Point, ο οποίος πήρε το μέγιστο. Ο Daniil Kvyat με την Alpha Tauri έκλεψε εντός ομάδας την παράσταση, μπροστά από τον Carlos Sainz με την McLaren. O Ισπανός έκανε το μέγιστο και αύριο ελπίζει σε επανάληψη του GP Μπαχρέιν. Ο Lance Stroll δεν έκανε καθαρή προσπάθεια στο Q3 και έμεινε 9ος, ενώ τη 10άδα έκλεισε ο Pierre Gasly.

Πολύ κακή εμφάνιση από τον Alex Albon, o οποίος αποκλείστηκε από το Q2. O Ταϊλανδός κινδύνεψε στο Q1 αλλά την πάτησε για τα καλά στο Q2. O Sebastian Vettel επίσης έμεινε εκτός 10άδας, ενώ κάκιστες κατατακτήριες δοκιμές είχε ο Lando Norris στη 15η θέση.

Πολύ καλή εμφάνιση από τον Jack Aitken στην Williams, o οποίος για χιλιοστά δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Nicholas Latifi. Όμως αμφότεροι ήταν μπροστά από τον κακό σήμερα Kimi Raikkonen.

Q1 GP Σακχίρ

Τα πρώτα λεπτά έφεραν αρκετά ερωτηματικά, αλλά πολύ καλούς χρόνους. Πολλές ομάδες έβγαλαν τους οδηγούς τους με medium ή hard ελαστικά. Ο Perez έθεσε τον ρυθμό με το 0:54.267, για να έρθει ο Verstappen να βελτιώσει το 0:54.037. Οι Mercedes μαζί με τις Alpha Tauri ήταν στην medium γόμα. Ο Sainz από την άλλη είχε τον 14ο χρόνο με την hard.

Όλοι είχαν γράψει χρόνους, όμως τίποτα δεν είχε τελειώσει με τους πρώτους 14 στο ίδιο δευτερόλεπτο. Ο Latifi μπήκε εντός 15άδας, με τον Sainz να βάζει νέο σετ και να περνά στην 4η. Ο Aitken Στο μέσο της διαδικασίας είχε πάρει την 15η θέση με έναν πολύ καλό χρόνο.

Με 5 λεπτά να απομένουν, στη ζώνη αποκλεισμού είχαμε τους Latifi, Gasly, Raikkonen, Giovinazzi, Fittipaldi, ενώ ο Aitken ήταν 15ος.

Ο Raikkonen έκανε τον 13ο χρόνο, με τον Gasly να περνά 2ος και ο Magnussen 9ος. Ο Bottas έκανε τον ταχύτερο χρόνο στο 0:53.904 και ο Russell τον 3ο. Οι ανακατατάξεις ήταν πάρα πολλές, με τον Albon να είναι στην 15η θέση. Ο Ταϊλανδός κινδύνεψε πολύ, αλλά ο Magnussen ήταν μόλις 0.085s πιο αργός. Ο Raikkonen ήταν απογοητευτικός και δεν κατάφερε να κάνει καλό χρόνο. Οι πρώτοι 18 στο Q1 ήταν στο ίδιο δευτερόλεπτο.

Από το Q1 αποκλείστηκαν οι Magnussen, Latifi, Aitken, Raikkonen και Fittipaldi.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Μπαχρέιν.
Q2 GP Σακχίρ

Οι οδηγοί που θα περάσουν στο Q3, θα ξεκινήσουν τον αγώνα με τη γόμα που έγραψαν το ταχύτερο γύρο τους στο Q2.

Οι Mercedes βγήκαν με τη medium γόμα και έκαναν αμέσως το 1-2 στη διαδικασία. Ο Bottas έγραψε το 0:53.803 και είχε τον Russell στα 0.016s πίσω του. Ο Verstappen επίσης με την medium έκανε τον 3ο ταχύτερο γύρο, με τις Alpha Tauri να ακολουθούν. Όμως ο γύρος του Gasly ακυρώθηκε στη συνέχεια.

Οι δύο Racing Point με τη soft γόμα έγραψαν πολύ δυνατά περάσματα. Ο Perez πήρε τον 1ο χρόνο με το 0:53.787, ενώ ο Stroll ήταν 4ος, 0.053s πιο αργός. Οι Ferrari ήταν μπροστά από τις McLaren και εκτός 10άδας. Οι Renault είχαν το 8-9, αλλά ήταν με την medium.

Σε εκείνο το σημείο, ο Sainz έκανε έναν πολύ καλό χρόνο στην 3η θέση και ήταν για την ώρα λίγο ασφαλής. Ο Leclerc έδωσε την απάντηση του με την 6η θέση, μπροστά από τις Red Bull.

Με 3 λεπτά να απομένουν, στη ζώνη αποκλεισμού ήταν οι Ocon, Gasly, Vettel, Norris και Giovinazzi.

Στα τελευταία λεπτά, όλοι βγήκαν στη πίστα για να γράψουν χρονομετρημένη προσπάθεια. Οι Gasly και Ricciardo βελτίωσαν στις θέσεις 6 και 7, με τον Ocon να μπαίνει 10ος. Οι McLaren έκαναν δεύτερο γύρο, με τον Norris να παρατά τον χρόνο του όντας μόλις 15ος. Ο Leclerc μπήκε στην 6η θέση, ενώ και ο Albon βρέθηκε προ εκπλήξεως.

Ο Verstappen έκανε τον ταχύτερο γύρο γύρο στο 0:53.647 με τη soft γόμα, ενώ οι Mercedes θα ξεκινήσουν με τη medium.

Από το Q2 αποκλείστηκαν οι Ocon, Albon, Vettel, Giovinazzi και Norris.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Q3 GP Σακχίρ

Στην αρχή της διαδικασίας, οι Mercedes βγήκαν με χρησιμοποιημένη γόμα ελαστικών. Ο Bottas έγραψε το 0:53.760, ενώ ο Russell Πίσω του ήταν 0.212s πιο αργός. Ο Verstappen όμως ήρθε ταχύτατος στο 0:53.591 και πήρε τη προσωρινή 1η θέση.

Leclerc έκανε έναν εκπληκτικό χρόνο και πήρε την 2η θέση για μόλις 0.022s διαφοράς. Ο Ricciardo ήταν 5ος, με τον Sainz στην 6η θέση. Ακολούθησαν οι Racing Point, με τον Perez στην 4η θέση ανάμεσα στις Mercedes, ενώ ο Stroll μόλις 8ος.

Σε εκείνο το σημείο είδαμε και πάλι τις Mercedes να βγαίνουν στη πίστα με νέο σετ soft γόμας. Ο Bottas ήταν ταχύτατος και έγραψε το 0:53.377 και ανέβηκε στην 1η θέση της κατάταξης. Ο Russell ήρθε με ταχύτερο τελευταίο κομμάτι και πήρε την 2η θέση, 0.142s πιο αργός. Ο μόνος που δεν είχε κάνει χρόνο ήταν ο Kvyat στη 10η θέση και είχαμε ακόμα τρία λεπτά.

Οι οδηγοί βγήκαν για τη τελευταία τους προσπάθεια με 2 λεπτά να απομένουν στο ρολόι. Ο Leclerc δεν είχε φρέσκο σετ και δεν βγήκε στη πίστα. Μπροστά ήταν οι Mercedes με τον Verstappen να ακολουθεί.

Ο Bottas δεν μπόρεσε να βελτιώσει, ενώ ο Russell βελτίωσε για να είναι 0.026s πίσω. Ο Verstappen ήταν επίσης κοντά αλλά έμεινε 0.056s πιο αργός και έμεινε πάλι 3ος. Ο Kvyat έκανε έναν τρομερό χρόνο για την 6η θέση, ενώ ο Sainz παρέμεινε 8ος.

Αποτελέσματα QP GP Σακχίρ

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles