spot_img

GP Σαουδικής Αραβίας: Αυτό είναι το grid του αγώνα

Δείτε ποια είναι η σειρά εκκίνησης του grid για το GP Σαουδικής Αραβίας, το δεύτερο αγώνα της Formula 1 για το 2023.

Λίγες μόνο ώρες απομένουν για τον δεύτερο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1 – το Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας. Ένας αγώνας που αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον.

Ας δούμε όμως πως θα παραταχθούν στο grid οι είκοσι οδηγοί της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όπως και πέρυσι, ο Sergio Perez είναι στην pole position για λογαριασμό της Red Bull Racing.

Δίπλα του, θα έπρεπε να είναι ο Charles Leclerc αλλά η ποινή για τη χρήση της τρίτης κατά σειρά μονάδας ηλεκτρονικής διαχείρισης της υβριδικής μηχανής (Control Electronics) τον ρίχνει δωδέκατο.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #109 με την ανάλυση του Grand Prix Μπαχρέιν. 

Αυτός που προβιβάζεται στην πρώτη σειρά του grid είναι ο Fernando alonso με την Aston Martin. Ωστόσο, ο Ισπανός θα παραταχθεί στην ακάθαρτη πλευρά και στα 250 μέτρα μέχρι το πρώτο apex, ίσως αποδειχθεί ευάλωτος σε ενδεχόμενη επίθεση του George Russell.

Ο Βρετανός έκανε πολύ καλό γύρο και μοιράζεται τη δεύτερη σειρά με τον Carlos Sainz της Ferrari. O Lance Stroll έχει δίπλα του την Alpine του Esteban Ocon ενώ η τέταρτη σειρά συνδυάζει τα ονόματα του πολύπειρου Lewis Hamilton της Mercedes και του rookie Oscar Piastri που οδήγησε τη McLaren στο Q3.

Ακολουθούν η Alpine του Pierre Gasly και η Haas του Nico Hulkenberg ενώ στην έκτη σειρά, ο Guanyu Zhou της Alfa Romeo έχει δίπλα του την SF-23 του Leclerc. Όσο για τον παγκόσμιο πρωταθλητή, Max Verstappen, εκκινεί μόλις δέκατος-πέμπτος. Ο Ολλανδός προδόθηκε από τον άξονα της RB19 και τέθηκε εκτός μάχης κατά τη διάρκεια του Q2.

Αναλυτικά το grid του GP Σαουδικής Αραβίας

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles