spot_img

Οι οδηγοί έλαβαν εγγυήσεις για την ασφάλειά τους

Μετά από πολύωρες συζητήσεις, οι οποίες έληξαν μετά τα μεσάνυχτα, οι οδηγοί πήραν εγγυήσεις για την ασφάλειά τους και έδωσαν τη συγκατάθεσή τους για να διεξαχθεί το GP Σαουδικής Αραβίας.

Την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια του FP1, μία έκρηξη κοντά στην περιοχή που βρίσκεται η πίστα της Jeddah δημιούργησε ένα σύννεφο καπνού, ενώ σε μικρότερη κλίμακα ο καπνός υπήρχε ακόμα και στα paddock και μέσα στην πίστα. Οι συναντήσεις ανάμεσα σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές κράτησαν πολλές ώρες, όμως στο τέλος αποφασίστηκε από όλους να συνεχιστεί το GP Σαουδικής Αραβίας.

Διαβάστε επίσης: Οι οδηγοί αποφάσισαν – Το GP Σαουδικής Αραβίας θα γίνει

Το Σάββατο το πρωί, οι οδηγοί εξέδωσαν ανακοίνωση μέσω του Συλλόγου τους (Grand Prix Drivers Association, GPDA), στην οποία εξέφρασαν τη δική τους άποψη:

Χθες ήταν μία δύσκολη ημέρα για τη Formula 1 και μία αγχωτική ημέρα για εμάς τους οδηγούς Formula 1. Ίσως είναι δύσκολο να κατανοήσει κάποιος εάν δεν έχει οδηγήσει ποτέ ένα μονοθέσιο Formula 1 σε αυτή τη γρήγορη και απαιτητική πίστα της Jeddah. Ωστόσο, στη θέα του καπνού από το γεγονός ήταν δύσκολο να παραμείνει απόλυτα συγκεντρωμένος ένας οδηγός αγώνων και να απομακρύνει τους φυσικούς ανθρώπινους προβληματισμούς.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Μπαχρέιν.

Η ανακοίνωση του GPDA συνεχίζει ως εξής:

Συνεπώς, διεξήχθησαν μακροχρόνιες συζητήσεις μεταξύ μας, με τους Επικεφαλής των ομάδων μας και με τους ανώτερους ανθρώπους που διευθύνουν το άθλημά μας. Μία μεγάλη ποικιλία από γνώμες μοιράστηκαν και συζητήθηκαν, έχοντας ακούσει όχι μόνο την πλευρά της Formula 1, αλλά και τους υπουργούς της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας, οι οποίοι μας εξήγησαν σε ποιο βαθμό τα μέτρα ασφαλείας έχουν αυξηθεί στο μέγιστο. Το αποτέλεσμα ήταν να ληφθεί η απόφαση να γίνουν οι ελεύθερες και κατατακτήριες δοκιμές σήμερα, αλλά και ο αγώνας αύριο. Επομένως, ελπίζουμε πως το GP Σαουδικής Αραβίας 2022 θα μείνει στη μνήμη ως ένας ωραίος αγώνας παρά ως ένα γεγονός που έλαβε χώρα χθες.

Image

Από την πλευρά της, η Formula 1 και η FIA εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Η Formula 1 και η FIA μπορούν να επιβεβαιώσουν πως, μετά τις συζητήσεις με όλες τις ομάδες και τους οδηγούς, το 2022 FIA Formula 1 GP Σαουδικής Αραβίας θα συνεχιστεί όπως ήταν προγραμματισμένο. Μετά το ευρέως αναφερόμενο περιστατικό που έλαβε χώρα στην Jeddah την Παρασκευή, υπήρξε εκτεταμένη συζήτηση ανάμεσα σε όλους τους ενδιαφερόμενους, την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας αλλά και τις υπηρεσίες ασφαλείας. Αυτοί, με τη σειρά τους, έδωσαν πλήρεις και λεπτομερείς διαβεβαιώσεις πως το γεγονός (αγώνας) θα είναι ασφαλές. Έχει συμφωνηθεί με όλους τους ενδιαφερόμενους να διατηρηθεί ένας καθαρός και ανοιχτός διάλογος σε όλη τη διάρκεια του γεγονότος και στο μέλλον.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Παρά τις εντάσεις στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Jeddah, το GP Σαουδικής Αραβίας συνεχίζεται κανονικά το Σάββατο με το FP3 και τις κατατακτήριες, καθώς και τον αγώνα την Κυριακή. 

Δείτε το GP Ίμολα για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles