spot_img

GP Σαουδικής Αραβίας FP3: O Verstappen συνεχίζει την κυριαρχία του

Ο Max Verstappen της Red Bull Racing ήταν ο ταχύτερος οδηγός και στο FP3, την τρίτη και τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών της F1 για το GP Σαουδικής Αραβίας.

Η δράση συνεχίστηκε στην πίστα της Τζέντα κάτω από το συννεφιασμένο ουρανό, για το FP3 του Grand Prix Σαουδικής Αραβίας. Ομάδες και οδηγοί έκαναν τις τελευταίες τους πρόβες ενόψει κατατακτηρίων, δοκιμάζοντας αλλαγές στο στήσιμο των μονοθεσίων και τη λειτουργία των ελαστικών.

Ταχύτερος για τρίτη διαδοχική διαδικασία ήταν ο max Verstappen της Red Bull Racing. O Ολλανδός είναι σε ένα δικό του ρυθμό έως τώρα στο τριήμερο και με τη μαλακή γόμα σημείωσε το 1:28,660 και πήρε την πρώτη 1η θέση στο FP3. Ο Ολλανδός ήταν έξι δέκατα του δευτερολέπτου ταχύτερος του Sergio Perez, με τον Μεξικανό οδηγό να μην έχει καθαρή τελευταία προσπάθεια. Ωστόσο προς ώρας τα δύο RB19 είναι με διαφορά τα ταχύτερα μονοθέσια στη Τζέντα.

Στην 3η θέση βρέθηκε ο Fernando Alonso της Aston Martin, o οποίος ήταν 0,998 δευτερόλεπτα πιο αργός από τον Φερστάπεν. Ο teammate του, Lance Stroll ήταν στην 4η θέση, με τους δύο να τους χωρίζει λιγότερο από μισό δέκατο του δευτερολέπτου. Ο Lewis Hamilton με τη δίχως πρόσφυση Mercedes W14 έκλεισε την πρώτη 5άδα, όντας 1 δευτερόλεπτο μακριά από την κορυφή.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #109 με την ανάλυση του Grand Prix Μπαχρέιν. 

Μόλις στην 6η θέση ήταν ο Charles Leclerc της Scuderia Ferrari, με τον Μονεγάσκο να παλεύει όπως ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής να βρει πρόσφυση στο μονοθέσιό του. Ακολούθησαν οι δύο οδηγοί της McLaren, με τον Lando Norris να ξεπερνά για οκτώ χιλιοστά του δευτερολέπτου τον Oscar Piastri.

Στην 9η θέση της κατάταξης ήταν ο Pierre Gasly της Alpine, ενώ την πρώτη 10άδα συμπλήρωσε ο Carlos Sainz με τη δεύτερη SF-23.

Οι διαφορές για μία ακόμη φορά ήταν τρομερά μικρές, με τον 3ο Alonso να των χωρίζει μισό δευτερόλεπτο από τον 16ο Logan Sargeant. Στη διαδικασία δεν συμμετείχε ο Nyck de Vries, λόγω αλλαγής στη μονάδα ισχύος της AlphaTauri AT04. Ο teammate του, Yuki Tsunoda, ήταν μόλις στη 19η θέση.

Η δράση συνεχίζεται στις 19:00 με τις κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix Σαουδικής Αραβίας.

Αποτελέσματα FP3 Grand Prix Σαουδικής Αραβίας       

Image

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles