spot_img

Εξουθενωτικό το καλεντάρι για το ανθρώπινο δυναμικό της F1

Οι Sebastian Vettel και Daniel Ricciardo υπογράμμισαν τις δυσκολίες που δημιουργούνται από το εξουθενωτικό καλεντάρι της F1. 

Έχουμε μπει πλέον την τελική ευθεία του πρωταθλήματος, με επτά αγώνες να απομένουν για την ολοκλήρωση της σεζόν. Η FIA, τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, ανακοίνωσε το αγωνιστικό πρόγραμμα με 23 συνολικά αγώνες. Αριθμός ρεκόρ στην ιστορία της F1. Έκτοτε, η Ομοσπονδία έχει καταβάλει κάθε προσπάθεια, παρά τις όποιες αλλαγές, να πραγματοποιηθούν όλοι οι αγώνες.  

Διαβάστε επίσης: Σαν Σήμερα στη Formula 1 και το μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ένα τόσο γεμάτο και εξουθενωτικό καλεντάρι της F1 δημιουργεί προβλήματα και από το οικονομικό πλαίσιο των ομάδων, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά και ο 4-φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Sebastian Vettel. 

Θα ήταν λάθος να αγνοήσουμε τον αντίκτυπο που έχουν στο ανθρώπινο δυναμικό τα αδιάκοπα ταξίδια σε ολόκληρο τον κόσμο. Έχουμε μια σεζόν αποτελούμενη από 52 αγωνιστικά τριήμερα, με συνολικά 23 αγώνες, καθώς όπως είναι ευνόητο σε συγκεκριμένες περιοχές είναι αδύνατο να διεξαχθούν αγώνες καθ’ όλη την διάρκεια του έτους. Στόχος θα πρέπει να είναι να βρούμε ένα σχέδιο, το οποίο θα είναι εφικτό και με χαμηλό αντίκτυπο τόσο για το περιβάλλον όσο και γα τα άτομα που πλαισιώνουν το άθλημα. Οι απαιτήσεις που προκύπτουν ξεπερνούν τα όσα βλέπει το κοινό στην τηλεοπτική κάλυψη του τριημέρου. Ας μην ξεχνάμε πως τα άτομα που εργάζονται στις ομάδες έχουν και αυτοί τα σπίτια και τις οικογένειές τους. 

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Ρωσίας.

Την ίδια άποψη με τον Γερμανό οδηγό συμμερίζεται και ο οδηγός της McLaren, Daniel Ricciardo. 

Ελπίζω του χρόνου τα πράγματα στον κόσμο να έχουν βελτιωθεί σημαντικά και να είμαστε σε θέση να αλληλεπιδρούμε ως ομάδα και εκτός πίστας. Θεωρώ πολύ σημαντικό να «κλείνουμε τον διακόπτη», έστω και λίγο ανάμεσα στα αγωνιστικά τριήμερα. Είναι ο μόνο τρόπος να καταπολεμήσουμε το στρες του ταξιδιού και το άγχος του αγώνα.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ο 16ος αγώνας του Πρωταθλήματος διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο στην Τουρκία με τους δυο διεκδικητές, Lewis Hamilton και Max Verstappen, να έχουν μόλις δύο βαθμούς διαφορά. 

Δείτε τον αγώνα του Silverstone για το πρωτάθλημα της Asxeto Corsa.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles