spot_img

GP Βελγίου FP1: Αρχή με Bottas – Άσχημο ξεκίνημα για Ferrari

Ο Valtteri Bottas ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο FP1 για το GP Βελγίου, με την ομάδα της Mercedes να ξεκινά εμφατικά κάνοντας το 1-2.

Ο Φινλανδός έγραψε τον ταχύτερο χρόνο του με τη soft γόμα και σημείωσε το 1:44.493 και ήταν ταχύτερος κατά 0.069s από τον teammate του, Lewis Hamilton. H μάχη των δύο W11 ξεκίνησε με μια πολύ κλειστή διαφορά, όμως υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα θέματα που μπορούμε να παρατηρήσουμε. Ο Βρετανός ήταν ταχύτερος στο πρώτο κομμάτι ενώ έχανε στα άλλα δύο. Αυτό μας δείχνει ότι η Mercedes πειραματίστηκε με διαφορετικά επίπεδα κάθετης δύναμης για να αξιολογήσει ποιο στήσιμο είναι το ιδανικό. Η απειλή της βροχής είναι ένας επιπλέον παράγοντας και έχοντας όσα περισσότερα δεδομένα γίνεται, τόσο το καλύτερο. Ο Max Verstappen έδειξε πολύ δυνατός, ιδιαίτερα στο δεύτερο κομμάτι, με την Red Bull να έχει περισσότερη κάθετη δύναμη και έφερε τον Ολλανδό 0.081s μακριά από την κορυφή.

O Sergio Perez έκανε έναν πολύ καλό χρόνο για να πάρει την 4η θέση σε μια πίστα όπου παραδοσιακά η ομάδα του είναι ταχύτατη εδώ και πάνω από δέκα χρόνια. Ο Lance Stroll ακολούθησε στην 4η θέση, ενώ την πρώτη 5άδα έκλεισε ο Alex Albon, 0.556s μακριά από τον Bottas, δείχνοντας μικρά σημάδια βελτίωσης.

Ακολούθησαν οι δύο Renault και οι δύο McLaren, με τον Esteban Ocon να είναι ο ταχύτερος 0.606s πιο αργός από τον ταχύτερο χρόνο. Ακολούθησε ο Carlos Sainz μπροστά από τον Daniel Ricciardo, ενώ την 10άδα έκλεισε ο Lando Norris 0.781s από την κορυφή.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 28 Αυγούστου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Οι δύο Alpha Tauri ακολούθησαν, με τον Daniil Kvyat στην 11η θέση να είναι ο τελευταίος στο ίδιο δευτερόλεπτο με τις Mercedes. O Kimi Raikkonen έκλεισε στην 13η θέση για την μοναδική Alfa Romeo που ολοκλήρωσε τη διαδικασία, με όλα τα μονοθέσια με κινητήρα Ferrari να ακολουθούν στις επόμενες θέσεις και τα μισά είχαν πολλά προβλήματα.

Ο Charles Leclerc ήταν μόλις στην 14η θέση μπροστά από τον teammate του, με την Ferrari να είναι πάνω από ένα δευτερόλεπτο πιο αργή σε σχέση με το FP1 του 2019. Η διαφορά από την Mercedes ήταν στο 1.2s και αν δεν κρύβουν κάτι το πολύ μεγάλο σε απόδοση, τότε το τριήμερο αναμένεται εφιαλτικό. Από την άλλη, ο Vettel ήταν 0.4s πίσω από τον teammate του και μένει να δούμε αν θα βελτιωθούν τα κόκκινα μονοθέσια στο FP2. Η κατάσταση ήταν τέτοια όπου μόνο τις δύο Williams κατάφεραν να ξεπεράσουν, με τους Nicholas Latifi και George Russell να ολοκληρώνουν τη κατάταξη με τους οδηγούς που έγραψαν χρονομετρημένη προσπάθεια.

H ομάδα της Haas είχε ένα εφιαλτικό πρωινό στη πίστα, με τα δύο της μονοθέσια να μένουν στο γκαράζ, δίχως να γράφουν χρόνο. Τόσο ο Romain Grosjean, αλλά και ο Kevin Magnussen είδαν διαφορετικά προβλήματα να αναγκάζουν τους μηχανικούς να αλλάξουν μέρη από το κινητήριο σύνολο τους. Πολύ κακό πρωινό είχε και ο Antonio Giovinazzi, o οποίος αντιμετώπισε επίσης προβλήματα και δεν έγραψε χρονομετρημένη προσπάθεια.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ο καιρός αναμένεται να παίξει τον δικό του ρόλο με τα σύννεφα να είναι αρκετά σκοτεινά πάνω από την πίστα και η θερμοκρασία να πέφτει τόσο στον αέρα, αλλά και στη πίστα. Βροχή προβλέπεται κυρίως την Κυριακή και μένει να δούμε τι μας επιφυλάσσει τουλάχιστον για το FP2 ο καιρός.

Αποτελέσματα FP1 για το GP Βελγίου

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles