spot_img

GP Βελγίου FP2: Σειρά του Verstappen, μπροστά από Ricciardo

Ο Max Verstappen της Red Bull ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο FP2 για το GP Βελγίου, με τον εφιάλτη της Ferrari να συνεχίζεται.

Ο Ολλανδός μπήκε λίγο μετά το πρώτο ημίωρο να γράψει την γρήγορη προσπάθειά του για να κάνει τη πρώτο προσομοίωση κατατακτηρίων. Με την soft γόμα έγραψε το 1:43.744 και πήρε την 1η θέση για την Red Bull, δείχνοντας πως έχει τη ταχύτητα για κάτι πολύ καλό. Ο χρόνος του ήταν αρκετός για να αφήσει στην 2η θέση τον Daniel Ricciardo με την Renault, o οποίος έκανε έναν φοβερό χρόνο. Ο Αυστραλός όμως αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα με το μονοθέσιό του και σταμάτησε στην ευθεία Kemmel. Στην 3η θέση ολοκλήρωσε ο Lewis Hamilton με την Mercedes W11, με τον Βρετανό να κάνει έναν πολύ γρήγορο γύρο, όμως είχε ένα πολύ κακό πέρασμα από το “Bus Stop” και έχασε πολύ χρόνο και την πρώτη θέση στη διαδικασία. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως ο Hamilton είχε το ταχύτερο δεύτερο κομμάτι και ο Ricciardo ήταν ο ταχύτερος στο τελευταίο κομμάτι.

Στην 4η θέση βρέθηκε ο Alex Albon, ο οποίος βελτιώθηκε αρκετά στην δεύτερη περίοδο και άφησε στην 5η θέση τον Sergio Perez. Ο Μεξικανός έκλεισε 0.393s μακριά από την κορυφή. Ο Valtteri Bottas δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 6η θέση, κάνοντας ένα αρκετά μέτριο γύρο. Παράξενη ημέρα για την Mercedes, η οποία δεν έδειξε να έχει το κατάλληλο στήσιμο στο μονοθέσιο της, σε αντίθεση με τους αντιπάλους της. Ο Lando Norris έμεινε στην 7η θέση, ενώ ο Esteban Ocon με ταχύτερο πρώτο κομμάτι ήταν 8ος και ο τελευταίος που βρέθηκε πίσω από τη κορυφή με λιγότερο από μισό δευτερόλεπτο διαφορά. Ο Carlos Sainz και ο Pierre Gasly έκλεισαν τη πρώτη 10άδα της κατάταξης.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 28 Αυγούστου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ο Lance Stroll έμεινε στην 11η θέση αλλά δεν βελτίωσε τον χρόνο του με την soft γόμα έχοντας ένα κακό τελευταίο κομμάτι. Παρόλα αυτά, άφησε πίσω του τον Daniil Kvyat με τη δεύτερη Alpha Tauri που βελτιώνεται αγώνα με τον αγώνα. Οι δύο Alfa Romeo έκλεισαν στις θέσεις 13 και 14, με τον Antonio Giovinazzi να ξεπερνά για 0.035s τον Kimi Raikkonen και την ομάδα να δείχνει σημάδια βελτίωσης.

Η εφιαλτική ημέρα για την Ferrari συνεχίστηκε και στο FP2 του GP Βελγίου, με τον Charles Leclerc να είναι στην 15η θέση, 1.696s πιο αργός από τον Verstappen και μόλις 0.023s ταχύτερος του George Russell που βρέθηκε 16ος. Η Williams ανταγωνίζεται τουλάχιστον για την Παρασκευή την Ferrari, με τον Sebastian Vettel στην 17η θέση λίγο πιο μπροστά από τον Nicholas Latifi. Οι δύο Haas κατάφεραν να βγουν στη πίστα για να γράψουν χρονομετρημένες προσπάθειες, ολοκληρώνοντας στις τελευταίες θέσεις. Όμως, δεν ήταν οι χρόνοι ο απόλυτος στόχος.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Πολλές ομάδες πειραματίστηκαν με επίπεδα κάθετης δύναμης, με μερικές να έχουν διαφορετικά set-up στα μονοθέσιά τους, ώστε να έχουν μια καθαρή εικόνα του τι είναι πιο αποδοτικό. Το δεύτερο κομμάτι είναι ύψιστης σημασίας, καθώς απαιτεί αρκετή κάθετη δύναμη και οποιαδήποτε σημάδια υποστροφής οδηγούν σε εξόδους και περισσότερη φθορά ελαστικών.

Στα μεγάλα stint, η Mercedes έδειξε πολύ δυνατή, ιδιαίτερα στις εξόδους των στροφών, με την hard γόμα στα χέρια του Hamilton να δίνει τα καλύτερα γυρολόγια.

Αποτελέσματα FP2 για το GP Βελγίου

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles