spot_img

GP Βελγίου FP1: Ταχύτερος ο Sainz, ακολουθεί ο Leclerc

O Carlos Sainz ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο FP1 του GP Βελγίου, με τη Scuderia Ferrari να ξεκινά το αγωνιστικό τριήμερο με το 1-2.

Το τριήμερο του GP Βελγίου ξεκίνησε με τη Ferrari στην κορυφή των χρόνων και τον Carlos Sainz να είναι ελάχιστα ταχύτερος του Charles Leclerc. Κοντά τους στην 3η θέση ήταν ο Max Verstappen με Red Bull Racing.

Στο ξεκίνημα των ελεύθερων δοκιμών στο Spa-Francorchamps υπήρχαν αρκετά σύννεφα, χωρίς να εμφανίζεται η βροχή. Οι θερμοκρασίες αέρα και οδοστρώματος ήταν στους 18 και 21 βαθμούς κελσίου αντίστοιχα.

Στα πρώτα λεπτά οι 10 από τους 20 οδηγούς χρησιμοποίησαν intermediate ελαστικά, ωστόσο έγινε γρήγορα αντιληπτό πως το οδόστρωμα ήταν εντελώς στεγνό. Ο πρώτος γρήγορος χρόνος ήρθε από το Sainz, που γύρισε στο 1:51.622 με hard γόμα. Ωστόσο, η πρωτιά άλλαξε χέρια σύντομα, με το Norris να είναι στην κορυφή με χρόνο 1:49.712 και τον teammate του, Ricciardo, να έπεται στη δεύτερη θέση.

Ο Verstappen με τη συμπλήρωση 12 λεπτών τέθηκε επικεφαλής της κατάταξης, σημειώνοντας χρόνο στο 1:47.456 με soft ελαστικά. Η δεύτερη θέση άλλαξε χέρια αρκετές φορές ανάμεσα στον teammate του, Perez, και τους οδηγούς της Ferrari, Sainz και Leclerc. Ο Μεξικανός βρέθηκε μετά τα πρώτα 20 λεπτά της διαδικασίας στα 1,719s πίσω από την κορυφή με hard ελαστικά. Ο Hamilton, όμως, κατάφερε να κινηθεί ταχύτερα από τους παραπάνω με τα medium ελαστικά και ανέβηκε, με τη σειρά του, στη 2η θέση στα 1,665s μακριά από το Verstappen.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Ουγγαρίας.

Όσο πλησίαζε το μέσο του FP1, οι οδηγοί σταδιακά έβγαιναν στην πίστα με soft ελαστικά, ώστε να κάνουν μία πρώτη προσομοίωση των κατατακτηρίων. Ο Albon βρέθηκε, προς ώρας, στη 2η θέση, μόλις στα 1,357s πίσω από την κορυφή. Η πρώτη προσπάθεια του Sainz τον έφερε στην πρώτη θέση με χρόνο 1:46.538, ενώ ο Russell έκανε την 3η ταχύτερη επίδοση. Ο Leclerc, με τη σειρά του, σκαρφάλωσε στη 2η θέση, όντας 0,069s πιο αργός από τον teammate του. Η κόκκινη σημαία εμφανίστηκε για πρώτη φορά το τριήμερο λίγο μετά τη συμπλήρωση 37 λεπτών, με το Magnussen να ακινητοποιεί τη Haas του λίγο μετά τη στροφή 1 (La Source).

Η δράση στο FP1 συνεχίστηκε για τα τελευταία 9 λεπτά περίπου, χωρίς να υπάρξουν ιδιαίτερες αλλαγές στην κατάταξη, με τη βροχή να εμφανίζεται σε ορισμένα σημεία στην πίστα. Η Ferrari έκανε το 1-2 στη διαδικασία, με τον Carlos Sainz στην κορυφή και τον Charles Leclerc πίσω του κατά 0,069s. Ο Max Verstappen  (+0,217s) με Red Bull Racing ήταν στην 3η θέση, με τον George Russell (+0,858s) με Mercedes να έπεται στην 4η θέση. Την πρώτη πεντάδα έκλεισε ο Lance Stroll (+0,899s) με Aston Martin, μπροστά από τον Alex Albon με Williams. Ο Daniel Ricciardo με McLaren πλασαρίστηκε στην 7η θέση, ενώ ο Yuki Tsunoda με Alpha Tauri βρέθηκε στην 8η θέση. Οι Lewis Hamilton με Mercedes και Sergio Perez με Red Bull Racing συμπλήρωσαν το πρώτο μισό της κατάταξης στις θέσεις 9 και 10 αντίστοιχα.

Ο Nicholas Latifi με Williams ανέβηκε στην 11η θέση της κατάταξης, μπροστά από το Zhou Guanyu με Alfa Romeo στη 12η θέση. Ο Lando Norris με McLaren ήταν στη 13η θέση, ενώ η Alpine ήταν ιδιαίτερα χαμηλά στην κατάταξη. Ο Fernando Alonso ήταν στη 14η θέση, με τον teammate του, Esteban Ocon, να βρίσκεται στη 16η. Ανάμεσά τους ολοκλήρωσε το FP1 ο Sebastian Vettel με Aston Martin (15η θέση).

Στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης βρέθηκε η Haas, με τον Kevin Magnussen μπροστά από το Mick Schumacher στις θέσεις 17 και 18 αντίστοιχα. Ο Liam Lawson (Alpha Tauri) αντικατέστησε τον Pierre Gasly και ήταν 19ος, ενώ τελευταίος ήταν ο Valtteri Bottas με Alfa Romeo, που δε σημείωσε γρήγορο χρόνο.

Αποτελέσματα FP1 GP Βελγίου

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles