spot_img

Τέλος η συνεργασία Alfa Romeo και Sauber το 2023

Η Alfa Romeo Racing ανακοίνωσε και επίσημα πως θα ολοκληρώσει την συνεργασία της με την Sauber Motorsports στο τέλος του 2023.

Πριν λίγε ώρες είχαμε την επίσημη ανακοίνωση για την είσοδο της Audi στη Formula 1 από το 2026 ως προμηθευτής κινητήρων. Σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες η Audi αναμένεται να εξαγοράσει τη Sauber Motorsport και η οποία θα λήξει τη συνεργασία της με την Alfa Romeo. Μέσα στα επόμενα χρόνια θα γίνουν αλλαγές στην ιδιοκτησία με τη Sauber να υφίσταται πλέον ως εργοστασιακή ομάδα. 

Η Ιταλική ομάδα ξεκίνησε τη συνεργασία της με την Sauber Motorsports το 2018, ως βασικός σπόνσορας της Sauber Formula 1 Racing. Ένα χρόνο αργότερα ανακοινώθηκε πως η ομάδα θα συνεχίσει στην Formula 1 ως Alfa Romeo Racing με την δομή της ομάδας και την ιδιοκτησία της ομάδας να παραμένει ως έχει. Οι δυο άκρες υπέγραψαν πολυετές συμβόλαιο το οποίο ανανεώνεται κάθε χρόνο.

Aκούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Ουγγαρίας.

Ο CEO της Alfa Romeo, Jean-Philippe Imparato, ισχυρίστηκε πως γνώριζαν εξ αρχής το ενδιαφέρον της Audi να εισέλθουν στον χώρο της Formula 1 καθώς και την πιθανή συνεργασία τους με την Sauber. Τόνισε πως η απόφαση να λήξουν την συνεργασία τους ήταν ομόφωνη και προς το κοινό όφελος. 

«Δεν σκοπεύουμε να αλλάξουμε το επιχειρησιακό μοντέλο της Alfa Romeo. Προσωπικά δεν έχω κανένα άγχος και έχουμε πολλά περιθώρια για συνεργασίες, ειδικά για μια ομάδα με τεράστια ιστορία. Η επιχείρηση κινείται στην σωστή κατεύθυνση και μετά από πολύ καιρό είναι επιτέλους κερδοφόρα. 

Η Ιταλική ομάδα αγωνίζεται τα τελευταία χρόνια με μονάδες ισχύος τους οποίους προμηθεύεται από την Scuderia Ferrari. Τα σενάρια για το μέλλον της Alfa Romeo στην Formula 1 είναι πολλά. Ένα ενδεχόμενο είναι να γίνει εξαγορά από κάποια άλλη ομάδα, η οποία έχει τον ίδιο προμηθευτεί κινητήρων. Προς το παρόν δεν υπάρχει περεταίρω ενημέρωση επί του θέματος.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles