spot_img

Horner: «Η τωρινή F1 δεν βλέπει τον πραγματικό Vettel»

Ο Christian Horner υπερασπίστηκε τον πρώην οδηγό της Red Bull Sebastian Vettel, παρά το πολύ άσχημο ξεκίνημα του Γερμανού στη φετινή σεζόν.

Συγκεκριμένα, υποστήριξε πως οι δυσκολίες του Γερμανού στη Ferrari δεν του επιτρέπουν να επιδείξει τις πραγματικές του δυνατότητες.

Ο Vettel προσέφερε στον ίδιο και τη Red Bull πολλές στιγμές δόξας κατά την περίοδο 2009-2013, κερδίζοντας 38 αγώνες και κατακτώντας τέσσερα συνεχόμενα παγκόσμια πρωταθλήματα. Η είσοδος στην υβριδική εποχή έφερε πολλές δυσκολίες και αναδιοργανώσεις, οδηγώντας τον σε μετακίνησή του προς τη Scuderia Ferrari για το 2015. Μέχρι σήμερα, ο Sebastian Vettel έχει κερδίσει 14 αγώνες με την ιταλική ομάδα, με τις σεζόν 2017 και 2018 να τον βρίσκουν στη διεκδίκηση του τίτλου με περισσότερες αξιώσεις από κάθε άλλη σεζόν της υβριδικής εποχής.

Ωστόσο, ο Γερμανός θα αποτελέσει παρελθόν από την Ferrari μετά το 2020 και η τελευταία του χρονιά στην ομάδα δεν εξελίσσεται για την ώρα καθόλου ιδανικά. Μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει 16 βαθμούς, 29 λιγότερους από τον teammate του, Charles Leclerc.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 28 Αυγούστου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ο Christian Horner αρνήθηκε να αναθέσει την πτώση της απόδοση του Vettel στην πολύ πιο διαφορετική φιλοσοφία των σύγχρονων μονοθεσίων από αυτά των αρχών της προηγούμενης δεκαετίας.

Δεν είναι ακριβώς έτσι. Θέλω να πω, ο Sebastian έχει αγωνιστεί σε χρονιές με και χωρίς ανεφοδιασμούς, με και χωρίς DRS, με και χωρίς ακραίους διαχύτες. Έχει οδηγήσει ποικιλία διαφορετικών μονοθεσίων μέσα στα χρόνια. Και προφανώς ό,τι έχει καταφέρει στο πέρασμά του από την Red Bull είναι πολύ ξεχωριστό. Νομίζω πως είναι ο τρίτος πιο επιτυχημένος οδηγός στην ιστορία του σπορ. Έχει καταφέρει κάποια εξαιρετικά πράγματα, πολλά από τα ρεκόρ του θα μείνουν στην ιστορία για αρκετό καιρό ακόμη. Για οποιονδήποτε λόγο, τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά τώρα. Πιστεύω πως όλοι οι οδηγοί δικαιούνται ένα υγιές περιβάλλον, και βλέπετε πως έχει πάνω του αρκετά μεγάλη πίεση. Κι αυτό, όσο να πει κανείς, έχει έναν αντίκτυπο σε οποιονδήποτε αθλητή. Γι’ αυτό νομίζω πως δεν βλέπουμε τον πραγματικό Sebastian Vettel αυτή τη στιγμή. Φαίνεται ξεκάθαρα πως αντιμετωπίζει προβλήματα με το μονοθέσιο που έχει στα χέρια του τώρα. Αλλά προφανώς δεν μπορεί κανείς να αναιρέσει όσα έχει καταφέρει έως τώρα στην καριέρα του.

Ο ίδιος ο Vettel επιμένει πως δεν έχει παρατήσει την φετινή χρονιά και θέλει να ολοκληρώσει το πέρασμά του από την Ferrari με ψηλά το κεφάλι.

Η χρονιά δεν έχει τελειώσει ακόμη. Σαν ομάδα πιστεύω πως παλεύουμε να βελτιωθούμε και ο καθένας ξεχωριστά προσπαθεί να προσφέρει τα μέγιστα. Η κατάσταση είναι αυτή που είναι, όχι εύκολη, αλλά όπως είπα προσπαθούμε για το καλύτερο. Έχω εμπιστοσύνη στους ανθρώπους που είναι γύρω μου, όσους είναι στο γκαράζ. Δεν κοιτάζω τα αρνητικά ή τα άσχημα. Προσπαθώ πρώτα να σκέφτομαι, βλέπω τον κάθε αγώνα ξεχωριστά και κάνω τη δουλειά μου όσο καλύτερα μπορώ κοιτώντας μπροστά. Ανεξαρτήτως του τι θα συμβεί φέτος και τις επόμενες χρονιές, προσπαθώ να ευχαριστηθώ τις στιγμές που μου απομένουν με τους ανθρώπους που έχω συνεργαστεί για αρκετό πλέον καιρό.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles