spot_img

Η Red Bull εξηγεί την αλλαγή κινητήρα στον Verstappen

Ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner, εξήγησε το σκεπτικό της αλλαγής μονάδα ισχύος στο Max Verstappen, κάτι που θα τον αναγκάσει να εκκινήσει από τις πίσω θέσεις στο GP Βελγίου.

Ο Max Verstappen, παρόλο που ήταν ο ταχύτερος στο FP2 του GP Βελγίου με διαφορά, γνωρίζει πως δεν μπορεί να εκκινήσει από την pole position στον κυριακάτικο αγώνα. Η Red Bull Racing επέλεξε να χρησιμοποιήσει το 4ο σετ από όλα τα εξαρτήματα της μονάδας ισχύος στον Ολλανδό στο Spa-Francorchamps, κάτι που τον αναγκάζει να εκκινήσει από τις τελευταίες θέσεις στο grid. Η τελική του θέση θα καθοριστεί από τις κατατακτήριες, όπου και θα ανταγωνιστεί τους υπόλοιπους οδηγούς που έχουν ανάλογες ποινές.

Ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner, ανέφερε σε δηλώσεις του στο Sky Sports F1 για ποιο λόγο προχώρησαν σε αυτή την ενέργεια στο Max Verstappen:

«Κοιτώντας στρατηγικά το πρόγραμμα αγώνων, αισθανθήκαμε πως θα ήμασταν οριακά για να φτάσουμε στο τέλος της χρονιάς με τους διαθέσιμους κινητήρες που έχουμε. Έπειτα, σκεφτήκαμε τις πίστες που ακολουθούν, δε θέλαμε να συμβεί στο Zandvoort (GP Ολλανδίας). Στη Monza είναι πιο δύσκολο απ’ όσο νομίζουμε να προσπεράσεις, δε θέλαμε τη Σιγκαπούρη και στην Ιαπωνία δύσκολα προσπερνάς, συνεπώς σου τελειώνουν οι επιλογές. Είναι μία καλή πίστα για να κερδίσεις θέσεις (Spa-Francorchamps) και νιώθαμε πως θα ήμασταν γρήγοροι εδώ, έτσι αποφασίσαμε να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία αυτό το τριήμερο. Γι’ αυτό, πιθανότατα, πολλοί άλλοι επέλεξαν τη συγκεκριμένα πίστα για να πάρουν ποινή, ώστε να έχουν στη διάθεσή τους έναν ακόμα κινητήρα μέχρι το τέλος της χρονιάς».

Πριν το GP Βελγίου, ακούστε την εκπομπή Slipstream με τις τελευταίες εξελίξεις της F1.

Ο Horner ανέφερε χαρακτηριστικά πως την Κυριακή ο κόσμος της Formula 1 θα παρακολουθήσει «δύο αγώνες».

«Φαίνεται πως ο Carlos (Sainz) δε θα πάρει κάποια ποινή, πιθανότατα ούτε η Mercedes. Συνεπώς, θα υπάρχουν δύο συναρπαστικοί αγώνες. Θα δούμε αυτούς τους οδηγούς να μονομαχούν μπροστά και ταυτόχρονα θα παρακολουθούμε πόσο γρήγορα ο Max (Verstappen) και ο Charles (Leclerc) θα ανακτήσουν θέσεις στο άλλο πακέτο οδηγών. Σε μία πίστα σαν αυτή, όπου μπορείς να προσπεράσεις, νομίζω πως ο αγώνας θα είναι θεαματικός».

Η Red Bull Racing και ο Max Verstappen απολαμβάνουν μεγάλο προβάδισμα στις βαθμολογίες κατασκευαστών και οδηγών. Μέχρι το τέλος της χρονιάς θέλουν να περιορίσουν τις απώλειές τους σε βαθμούς, ώστε να στεφθούν Πρωταθλητές το 2022 στη Formula 1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles