spot_img

GP Βραζιλίας FP1: Ταχύτερος με διαφορά ο Hamilton

Ο Lewis Hamilton ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο FP1 του GP Βραζιλίας, με τη Mercedes να έχει το προβάδισμα, αλλά ο Βρετανός την ποινή 5 θέσεων στην εκκίνηση του αγώνα λόγω αλλαγής κινητήρα.

Ο καιρός ήταν αρχικά αίθριος, η θερμοκρασία αέρα ήταν στους 18 βαθμούς Κελσίου και η αντίστοιχη του οδοστρώματος στους 37 βαθμούς Κελσίου. Στο ξεκίνημα της διαδικασίας βγήκαν όλοι οδηγοί εκτός από τις δύο Williams, χρησιμοποιώντας είτε τη medium είτε τη hard γόμα ελαστικών.

Διαβάστε επίσης: Το κράνος του Hamilton στο GP Βραζιλίας, προς τιμήν του Ayrton Senna

Στο πρώτο σετ χρόνων, η Red Bull ήταν ταχύτερη της Mercedes, με τους 4 οδηγούς να έχουν medium ελαστικά. Οι Verstappen και Perez ήταν στις δύο πρώτες θέσεις, με τον Ολλανδό να κάνει χρόνο 1:11.482 και τον Perez στα 0,292s πίσω του. Οι Hamilton και Bottas ήταν στις θέσεις 3 και 4, όντας πάνω από 1s πίσω από την κορυφή. Ο Bottas βελτίωσε προσωρινά και μπήκε ανάμεσα στις Red Bull στη 2η θέση, με τον Verstappen λίγο μετά να κατεβαίνει στο 1:10.853 και, λίγο πριν τη συμπλήρωση των πρώτων 10 λεπτών, στο 1:10.189 Παράλληλα, καλό χρόνο έκανε και ο Pierre Gasly και βρέθηκε, προσωρινά, στην 4η θέση μπροστά από τον Lewis Hamilton.

Στη συμπλήρωση 12 λεπτών, ο Esteban Ocon έκανε εντυπωσιακό χρόνο με τη hard γόμα και ανέβηκε, για λίγο, στην 3η θέση της κατάταξης. Λίγο μετά, ήταν η σειρά του Perez να βελτιώσει και να σκαρφαλώσει στη 2η θέση, ήταν όμως μόλις στα 0,962s από τον team-mate του, την οποία του πήρε σχεδόν αμέσως ο Hamilton. Ο Βρετανός σταμάτησε στα χρονόμετρα στο 1:11.038 και ήταν πάλι αρκετά μακριά από την κορυφή (+0,849s). Ο Perez δεν άργησε να κινηθεί εκ νέου ταχύτερα, κατεβαίνοντας στο 1:10.803, κάτι που τον επανέφερε στη 2η θέση. Λίγο αργότερα, ο Μεξικανός βρέθηκε πολύ κοντά στον Verstappen με χρόνο 1:10.209, μόλις 0,020s πίσω από τον Ολλανδό.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Μεξικού.

Οι επόμενοι γρήγοροι γύροι άργησαν να έρθουν και ήρθαν μετά τα πρώτα 31 λεπτά. Πρώτοι οδηγοί με μεγάλη βελτίωση ήταν αυτοί της Ferrari, που χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά τα medium ελαστικά. Ο Sainz έκανε τον 3ο χρόνο πριν τον ρίξει μία θέση ο Leclerc. Ο Μονεγάσκος ολοκλήρωσε το γύρο του στο 1:10.194 και κατάφερε να “τρυπώσει” ανάμεσα στις δύο Red Bull. 

Οι πρώτοι οδηγοί που έβαλαν soft ελαστικά ήταν οι Verstappen και Perez. Η διαφορά χρόνου στις γόμες ελαστικών ήταν εντυπωσιακή, σε συνδυασμό με το γεγονός πως η πρόσφυση πίστα βελτιώθηκε αισθητά. Ο Verstappen κινήθηκε στο 1:09.417, με τον Perez να βρίσκεται πίσω του στα +0,075s. Ο Fernando Alonso, αν και είχε τα medium ελαστικά, κινήθηκε αρκετά γρήγορα και πήγε στην 4η θέση, ανάμεσα στις δύο Ferrari.

Την κίνηση της Red Bull ακολούθησαν και άλλοι οδηγοί, βάζοντας τα soft ελαστικά, ώστε να κάνουν προσομοίωση των κατατακτήριων δοκιμών. Ο Bottas λίγο μετά τη συμπλήρωση 39 λεπτών, κινήθηκε στο 1:09.867 και βρέθηκε στην 3η θέση. Λίγο αργότερα, μετά τη συμπλήρωση 45 λεπτών, ο Hamilton απάντησε με 1:09.768 και βρέθηκε ακριβώς πίσω από τις Red Bull. Ο Βρετανός λίγο μετά, σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο με 1:09.348 και βρέθηκε στην κορυφή, για να πέσει λίγο αργότερα στο 1:09.050.

Ο Lewis Hamilton (Mercedes), λοιπόν, έμεινε στην κορυφή, ενώ οι δύο Red Bull ήταν πίσω του, αν και έμειναν αρκετή ώρα στα pits και δεν βελτίωσαν τις προσπάθειές τους. Ο Verstappen ήταν στη 2η θέση και ο Perez στην 3η. Στην 4η θέση βρέθηκε ο Valtteri Bottas, στα 0,517s πίσω από τον team-mate του, Hamilton.  Την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσε ο Pierre Gasly με AlphaTauri.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Η Ferrari είχε τις θέσεις 6 και 7, με τον Sainz οριακά μπροστά από τον Leclerc. Στην 8η και 9η θέση ήταν οι Alpine των Ocon και Alonso αντίστοιχα. Η Aston Martin βρέθηκε στις θέσεις 10 και 12, με τον Stroll μπροστά από τον Vettel, ενώ είχαν ανάμεσά τους τον Yuki Tsunoda με AlphaTauri. 

Στις θέσεις 13 και 14 ήταν οι Alfa Romeo των Raikkonen και Giovinazzi, με τον Lando Norris με McLaren να είναι στη 15η θέση και τον team-mate του, Daniel Ricciardo, στη 19η θέση. Η βρετανική ομάδα, πάντως, δεν είχε γρήγορο γύρο με τα soft ελαστικά. Οι Williams των Latifi και Russell ήταν στις θέσεις 17 και 18, ενώ η Haas είχε τον Schumacher στη 16η και τον Mazepin στην 20ή θέση.

Αποτελέσματα FP1 – GP Βραζιλίας

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles