spot_img

GP Βραζιλίας QP: Ταχύτερος με διαφορά ο Hamilton

Ο Lewis Hamilton ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο QP του GP Βραζιλίας, γράφοντας έναν τρομερό χρόνο όντας σε ένα πολύ διαφορετικό επίπεδο από τους υπόλοιπους οδηγούς. Αύριο θα εκκινήσει από θέση ισχύος στον Αγώνα Sprint και δίπλα του θα έχει το μεγάλο του αντίπαλο, Max Verstappen.

Η Mercedes ήταν ταχύτερη από τη Red Bull στα τελευταία λεπτά του Q1 και το ίδιο συνέβη και στις κατατακτήριες δοκιμές. Ο Lewis Hamilton επιβεβαίωσε την ταχύτητα της W12 και σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στο 1:07.934, όντας ο μόνος που κατέβηκε το 1:08. Στη 2η θέση ήταν ο Max Verstappen που είχε απόσταση 0,438s από τον Βρετανό. Πίσω του βρισκόταν με την ίδια σειρά μία Mercedes και 1 Red Bull. Ο Valtteri Bottas τερμάτισε στην 3η θέση και ο Sergio Perez στην 4η.

Διαβάστε επίσης: Το κράνος του Hamilton στο GP Βραζιλίας, προς τιμήν του Ayrton Senna

Συνεχίζει να εντυπωσιάζει στις κατατακτήριες δοκιμές ο Pierre Gasly, που ολοκλήρωσε τη διαδικασία στην 5η θέση, εμπρός από τις Ferrari των Carlos Sainz (6η θέση) και Charles Leclerc (7η θέση). Τη 10αδα συμπλήρωσαν οι McLaren των Norris και Ricciardo στις θέσεις 8 και 9 αντίστοιχα και ο Fernando Alonso.

Στην 11η θέση κατετάγη ο Esteban Ocon (Alpine), 1 θέση πίσω από τον teammate του, μπροστά από τους Sebastian Vettel (12η θέση) με Aston Martin και Yuki Tsunoda (13η θέση) με Alpha Tauri. Στις θέσεις 14 και 15 ήταν οι Alfa Romeo των Raikkonen και Giovinazzi. 

Η τελική 5αδα είχε τον Lance Stroll (16η θέση) με Aston Martin, τις Williams με τον Latifi (17η θέση) μπροστά από τον Russell (18η θέση) και τις Haas των Schumacher και Mazepin στις θέσεις 19 και 20 αντίστοιχα.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Μεξικού.

Q1

Στην πίστα υπήρχε συννεφιά, με τη θερμοκρασία αέρα στους 15 βαθμούς κελσίου και αυτή του οδοστρώματος στους 25 βαθμούς. Το ενδεχόμενο βροχής ήταν ορατό, με την υγρασία στο 80% περίπου.

Οι δύο Ferrari βγήκαν πρώτες στην πίστα, ανάμεσα σε αρκετούς οδηγούς. Κάποια μονοθέσια χρησιμοποιούσαν αρχικά το σετ soft ελαστικών που είχε “πατηθεί” στο FP1. Στο πρώτο σετ χρόνων, ο Gasly ήταν μπροστά από τους Sainz και Leclerc. Μετά και την ολοκλήρωση των προσπαθειών των υπολοίπων οδηγών, ο Verstappen προηγούταν, με τους Norris και Perez ν’ ακολουθούν. Όταν βγήκαν και οι Mercedes στην πίστα, ο Hamilton σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:08.824 και ανέβηκε στην κορυφή, με τον Bottas να βρίσκεται στην 3η θέση. Οι Ferrari “απάντησαν” με τους Sainz και Leclerc στις θέσεις 2 και 3. Ο χρόνος του Μονεγάσκου, όμως, διαγράφηκε λόγω παραβίασης των ορίων πίστας. Η τελική 5αδα, λοιπόν, είχε, προσωρινά, τους Russell, Giovinazzi, Leclerc, Schumacher και Mazepin.

Μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας, όσοι οδηγοί έμειναν στην πίστα βελτίωσαν περαιτέρω το χρόνο τους. Ο Charles Leclerc επανήλθε στην 3η θέση, με το νέο του χρόνο να μετράει αυτή τη φορά. Εξίσου εντυπωσιακό χρόνο έκανε και ο Giovinazzi, που ανέβηκε στην 6η θέση. Ο Bottas στο τέλος σημείωσε το 2ο χρόνο και το 1-2 για τη γερμανική ομάδα.

Η 5αδα που αποκλείστηκε από το Q2 είναι οι Stroll, Latifi, Russell, Schumacher, Mazepin.

Δείτε το GP Βραζιλίας για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα F1.

Q2

Οι Mercedes βγήκαν σε σχηματισμό, με τον Hamilton μπροστά από τον Bottas και πίσω από αυτούς βγήκαν τα υπόλοιπα μονοθέσια. Ο Hamilton σημείωσε αρχικά τον ταχύτερο χρόνο, όμως παραβίασε τα όρια πίστας στη στροφή 4, έτσι σβήστηκε ο γύρος του. Ο Verstappen βρέθηκε, λίγο μετά, στην κορυφή με 1:08.657, με τους Gasly, Leclerc και Bottas να τον ακολουθούν. Ο Βρετανός στον επόμενό του γύρο βρέθηκε στην πρώτη θέση με 1:08.386. Η 5αδα αποκλεισμού είχε, 2 λεπτά πριν τη λήξη της διαδικασίας, τους Ocon, Tsunoda, Vettel, Raikkonen, Giovinazzi.

Το φινάλε είδε τις Mercedes να κάνουν βελτιωμένους χρόνους, με τον Hamilton να σταματά στο 1:08.068 και τον Bottas στα 0,358s πίσω του. Στις πιο πίσω θέσεις υπήρξε μάχη, όμως η κατάσταση δεν άλλαξε ιδιαίτερα, με τον Alonso να είναι ο τελευταίος που περνάει στο Q3, παρότι δε βελτίωσε το χρόνο του στην τελευταία του προσπάθεια.

Εκτός συνέχειας των κατατακτήριων δοκιμών τέθηκαν οι Ocon, Vettel, Tsunoda, Raikkonen και Giovinazzi.

Q3

Από νωρίς για γρήγορη προσπάθεια βγήκαν οι οδηγοί στην πίστα, με τις Ferrari πρώτες στην ουρά, τον Alonso και Gasly ν’ ακολουθεί. Στο πρώτο σετ χρόνων, ο Hamilton κινήθηκε πολύ γρήγορα κι έκανε χρόνο 1:08.107, πίσω του ήταν ο Verstappen στα 0,265s, στις θέσεις 3 και 4 οι Bottas (+0,362s) και Perez (+0,731s). Η υπόλοιπη 10αδα είχε, κατά σειρά, τους Gasly, Sainz, Norris, Alonso, Ricciardo και Leclerc.

Και πάλι πρώτες οι Ferrari στην έξοδο για την τελευταία προσπάθεια, πίσω τους ο Gasly και μετά οι Red Bull και οι Mercedes. Ο Hamilton βελτίωσε περισσότερο το γύρο του, κατεβαίνοντας κάτω από το 1:08, ενώ ο Verstappen έκανε χειρότερο 2ο γύρο. Ο Leclerc ανέβηκε στην 7η θέση, ενώ ο Ricciardo προσπέρασε στην κατάταξη τον Alonso.

Νικητής των κατατακτήριων δοκιμών ήταν ο Lewis Hamilton, με τον Verstappen (+0,438s) στη 2η θέση. Όμοια και η 2η σειρά της εκκίνησης, με τη Mercedes του Bottas (+0,535s) στην 3η θέση και τη Red Bull του Perez (+0,549s) στην 4η. Ο Pierre Gasly (+0,843s) ήταν και πάλι μπροστά από τις Ferrari στην 5η θέση, με τους Carlos Sainz (+0,892s) και Charles Leclerc (+1,026s) στις θέσεις 6 και 7. Την κατάταξη του Q3 συμπλήρωσαν οι Lando Norris (8η θέση, +1,046s) και Daniel Ricciardo (9η θέση, +1,105s) με McLaren, καθώς και ο Fernando Alonso (10η θέση, +1,179s) με Alpine.

Αποτελέσματα GP Βραζιλίας QP

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles