spot_img

GP Βραζιλίας Sprint: Νίκη Russell και 1-3 η Mercedes

O George Russell ήταν ο μεγάλος νικητής στον Αγώνα Sprint της Formula 1 στο GP Βραζιλίας, σε μία διαδικασία γεμάτη μάχες και ανατροπές! 

Ο George Russell με Mercedes-AMG κατέκτησε την πρώτη του «νίκη» στη Formula 1, τερματίζοντας στην πρώτη θέση στον αγώνα Sprint στην πίστα του Interlagos. Οι Carlos Sainz και Lewis Hamilton συμπλήρωσαν την πρώτη τριάδα, ενώ ο Max Verstappen έπεσε στην 4η θέση.

Ο καιρός στην πίστα του Interlagos ήταν αρχικά αίθριος, με τις θερμοκρασίες αέρα και οδοστρώματος στους 22 και 35 βαθμούς κελσίου αντίστοιχα.

Οι Verstappen και Latifi ήταν οι μόνοι που εκκινούσαν με medium ελαστικά, ενώ από τους υπόλοιπους που είχαν soft γόμα, οι Vettel και Stroll επέλεξαν χρησιμοποιημένο σετ (ενός γύρου).

Ο Magnussen διατήρησε την πρωτοπορία στην εκκίνηση, με το Verstappen να κρατά πίσω του το Russell και τους Norris και Sainz να ακολουθούν. Οι Ocon και Alonso είχαν μία επαφή στη στροφή 4, με τον τελευταίο να έχει μία μικρή ζημιά. Οι Hamilton, Perez και Leclerc συμπλήρωναν τη δεκάδα. 

Ο Sainz στο δεύτερο γύρο πέρασε το Norris για την 4η θέση, ενώ ο Alonso μπήκε στα pit κι έπεσε στην τελευταία θέση. Στην έναρξη του γύρου 3 ο Verstappen πέρασε το Magnussen για την κορυφή, ενώ ταυτόχρονα και ο Hamilton έκανε το ίδιο στον Ocon για την 6η θέση. Ο οδηγός της Haas έχασε ένα γύρο αργότερα άλλες δύο θέσεις, βλέποντας τους Russell και Sainz να τον προσπερνούν, ενώ ο Perez πέρασε και αυτός, με τη σειρά του, τον Ocon.

Ο Hamilton συνέχισε την αναρρίχησή του στην κατάταξη, περνώντας στον 5ο γύρο το Norris για την πέμπτη θέση. Ένα γύρο αργότερα, απαλλάχθηκε και από το εμπόδιο του Magnussen. Το επόμενο αξιοσημείωτο προσπέρασμα πραγματοποιήθηκε στον 8ο γύρο από τον Perez στο Norris για την 6η θέση, ενώ ένα γύρο ξεπέρασε και το Magnussen για την 5η.

Παράλληλα, ο Vettel κινδύνευσε να συγκρουστεί με τον teammate του, Stroll, σε προσπάθεια για προσπέρασμα στο γύρο 9, κάτι που έκανε επιτυχώς στον επόμενο γύρο. Στην κορυφή, ο Russell πίεζε ασφυκτικά το Verstappen, ενώ ο Leclerc ανέβηκε στην 7η θέση, περνώντας το Norris.

Η μάχη της κορυφής απέκτησε περισσότερους διεκδικητές, με τους Sainz και Hamilton να πλησιάζουν. Στο γύρο 15, ο Russell προσπέρασε το Verstappen για την πρώτη θέση, ενώ ο Leclerc πίσω ανέβηκε στην 6η. Ο Βρετανός απομακρύνθηκε πολύ γρήγορα από τους ανταγωνιστές του.

Στο γύρο 19, ο Sainz πέρασε στα φρένα της στροφής 1 το Verstappen για τη 2η θέση. Ο Ολλανδός είχε ζημιά στην εμπρός πτέρυγα της RB18, με το Hamilton να τον ξεπερνά ένα γύρο αργότερα.

Ο George Russell με Mercedes-AMG πήρε τη νίκη στον αγώνα Sprint στη Βραζιλία, με τον Carlos Sainz της Scuderia Ferrari να είναι στη 2η θέση και το Lewis Hamilton (Mercedes-AMG) στην 3η. Η ποινή του Ισπανού «κλειδώνει» την πρώτη σειρά εκκίνησης για τη γερμανική ομάδα στον αγώνα της Κυριακής. Οι Max Verstappen και Sergio Perez κατέλαβαν τις θέσεις 4 και 5 για λογαριασμό της Red Bull Racing, με τον Charles Leclerc της Scuderia Ferrari να είναι στην 6η θέση.

Ο Lando Norris με McLaren ήταν στην 7η και ο Kevin Magnussen με Haas στην 8η θέση, παίρνοντας τους τελευταίους πόντους στον αγώνα Sprint. Οι Sebastian Vettel με Aston Martin και Pierre Gasly με Alpha Tauri ήταν στις θέσεις 9 και 10 αντίστοιχα. Ο Daniel Ricciardo με McLaren βρέθηκε στην 11η θέση και ο Mick Schumacher με Haas στη 12η. 

Η Alfa Romeo έμεινε χαμηλά, με τον Zhou Guanyu να είναι μπροστά από το Valtteri Bottas στις θέσεις 13 και 14 αντίστοιχα. Την κατάταξη συμπλήρωσαν οι Fernando Alonso (Alpine), Yuki Tsunoda (Alpha Tauri), Lance Stroll (Aston Martin), Esteban Ocon (Alpine) και Nicholas Latifi (Williams). Ο Stroll δέχθηκε ποινή 10 δευτερολέπτων για την επικίνδυνη άμυνα απέναντι στον teammate του, Vettel, ενώ ο Alex Albon με Williams ήταν η μοναδική εγκατάλειψη στον αγώνα Sprint του GP Βραζιλίας.

Αποτελέσματα GP Βραζιλίας Sprint

Image

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles