spot_img

Russell: «Ήταν απίστευτος αγώνας, δεν το περίμενα»

Σε μια εκπληκτική εμφάνιση στο Grand Prix Βραζιλίας ο George Russell κέρδισε τον Αγώνα sprint και θα εκκινήσει τον αγώνα της Κυριακής στην κορυφή του grid με την Mercedes AMG να στοχεύει στην πρώτη της νίκη στη σεζόν.

Στον πιο ενδιαφέρον αγώνα sprint του φετινού Πρωταθλήματος η Mercedes κατάφερε να φέρει ένα ιδανικό αποτέλεσμα. Ο Russell εκκίνησε τον αγώνα από την 3η θέση του grid πίσω από τον Max Verstappen και Kevin Magnussen, ο οποίος παρά την πολύ καλή εκκίνηση δεν κατάφερε να κρατήσει για πολύ την πρωτοπορία. Ο Verstappen βρέθηκε μπροστά, η επιλογή όμως να ξεκινήσει με το μεσαίο σετ ελαστικών αποδείχθηκε μεγάλο λάθος. Ο Russell εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση και πέρασε αμέσως στην επίθεση.

Στον 15ο γύρο ο Βρετανός προσπέρασε τον Verstappen για την πρώτη θέση την οποία και κράτησε μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας. Στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα δήλωσε πολύ ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα.

«Ήταν απίστευτο και δεν περίμενα να έχουμε τόσο καλό ρυθμό. Αυτό αποδεικνύει πόσο σκληρά δουλεύουν όλοι στην ομάδα και πόσο έχουμε βελτιωθεί. Στους τελευταίους αγώνες και ειδικά από το Τέξας το μονοθέσιο είναι πολύ καλό. Βέβαια δεν ξέρω πως θα ήταν τα πράγματα αν ο Max ήταν και αυτός με την μαλακή γόμα. Όπως και να έχει είμαι πολύ χαρούμενος».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του Grand Prix Μεξικού και της ποινής της Red Bull για το cost cap.


Παράλληλα ο Lewis Hamilton από την 8η θέση κατάφερε να τερματίσει 3ος πίσω από το Carlos Sainz. Ο Ισπανός όμως έχει ποινή πέντε θέσεων που σημαίνει πως οι δυο οδηγοί της Mercedes θα εκκινήσουν από την κορυφή του grid. Ο Russell δήλωσε έτοιμος να παλέψει για το πιο ψηλό σκαλί του βάθρου.

«Ήταν αρκετά δύσκολο γιατί είναι ένας αγώνας sprint και όσο ήθελα την νίκη παράλληλα δεν ήθελα να πάρω μεγάλο ρίσκο να χάσω του πόντους και να ξεκινήσω αύριο τελευταίος. Τα καταφέραμε όμως και στην τρίτη προσπάθεια πέρασα μπροστά. Είναι απίστευτο που και οι δυο μας θα εκκινήσουμε στις πρώτες θέσεις. Ο Lewis έκανε τρομερή δουλειά ξεκινώντας από την 8η θέση. Θα είναι πολύ συναρπαστικό και είμαι σίγουρος πως ο Max θα είναι πολύ γρήγορος αύριο. Είμαστε όμως σε πολύ πλεονεκτική θέση και με καλή στρατηγική πάμε για την νίκη».

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles