spot_img

H Alpine στην LMP1 το 2021

H Alpine θα προχωρήσει σε μια μεγάλη αλλαγή του αγωνιστικού προγράμματος στο WEC, καθώς θα αγωνιστεί στην LMP1 απέναντι στα Hypercar.

To γαλλικό Auto Hedbo αποκάλυψε πως το grid της κορυφαίας κατηγορίας του Πρωταθλήματος θα έχει μια επιπλέον συμμετοχή. Η Alpine θα κάνει την αλλαγή από την LMP2 στην LMP1, με την ανακοίνωση να αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα, όπου μπαίνουμε για τα καλά σε κλίμα Le Mans.

Έπειτα από επιτυχίες στο ELMS, το WEC και τις 24H του Le Mans, έρχεται η αναβάθμιση της ομάδας, με το μυαλό να είναι στην επόμενη σελίδα.

Το αγωνιστικό που θα χρησιμοποιήσει η Alpine θα είναι το Rebellion R13 που χρησιμοποιεί φέτος η ομάδα. Αυτό σημαίνει ότι τα τωρινά LMP1 θα μπορούν να αγωνιστούν απέναντι στα Hypercar, με το BoP να εξισορροπεί τις διαφορές. Η εμπλοκή της Oreca είναι δεδομένη έχοντας φυσικά αναλάβει την κατασκευή του αγωνιστικού και η συνεργασία των δύο πλευρών θα συνεχίσει και στην επόμενη γενιά.

Η Alpine στοχεύει στην συμμετοχή της με αγωνιστικό LMDh στο προσεχές μέλλον και θα πλαισιώσει την Peugeot ως το δεύτερο γαλλικό brand στο Le Mans. Η Alpine θα τεθεί αντιμέτωπη με τα Le Mans Hypercar της Toyota, Scuderia Cameron Glickenhaus και πιθανότατα της ByKolles.

Επιπλέον, είμαστε σε αναμονή για τα πλάνα της  Ginetta για το αν θα δούμε το αγωνιστικό της να τρέχει επίσης την επόμενη χρονιά με πελατειακή ομάδα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το οδηγικό lineup και οι οικονομικοί πόροι έχουν ήδη βρεθεί και η προώθηση του ονόματος της Alpine μετά την είσοδο στην F1 είναι δεδομένη.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles