spot_img

Leclerc: «Το πρώτο τεστ στο Mugello μας βοήθησε»

Ο Charles Leclerc δήλωσε πως οι δοκιμές που έκανε η Ferrari στην πίστα του Mugello ενόψει της έναρξης της φετινής ιδιαίτερης σεζόν διευκόλυνε την γρήγορη προσαρμογή της ομάδας.

Τόσο ο Μονεγάσκος όσο και ο Sebastian Vettel πραγματοποίησαν ένα τεστ στο Mugello τον περασμένο Ιούνιο, χρησιμοποιώντας ένα μονοθέσιο του 2018.

Ο Leclerc ολοκλήρωσε την πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στην τρίτη θέση πίσω από τις δυο Mercedes, σε μια από τις πιο καλές περιόδους της Ferrari στην φετινή σεζόν. Η δεύτερη περίοδος είδε μια μικρή πτώση στην δέκατη θέση, πίσω από την Alfa Romeo του Kimi Raikkonen.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 11 Σεπτεμβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ο Μονεγάσκος παραδέχτηκε πως δεν περίμενε ένα τόσο δυναμικό ξεκίνημα στο αγωνιστικό τριήμερο και πως άρχισε ήδη να νιώθει την έντονη καταπόνηση που προκαλεί η πίστα από τα ταχύτατα φετινά μονοθέσια.

Είχαμε κάνει κάποιες δοκιμές πριν λίγους μήνες που μας βοήθησαν να βρούμε λίγο νωρίτερα ρυθμό στην πίστα, την ώρα που για τους άλλους οδηγούς ήταν εντελώς καινούρια. Αυτό ενδεχομένως να μας βοήθησε λίγο. Η σημερινή πρώτη μέρα δοκιμών ήταν αρκετά θετική, από την άλλη όμως χρειάζεται να καταλάβουμε και το λόγο που ήταν έτσι. Για να είμαι ειλικρινής ήταν μια έκπληξη για όλους μας στην ομάδα. Στην δεύτερη περίοδο δοκιμών βρισκόμασταν περίπου εκεί που περιμέναμε. Αλλά πιστεύω πως οι διαφορές είναι πολύ μικρές και μπορούμε να βελτιωθούμε περισσότερο αύριο. Όταν κάναμε τα μεγάλα stints για να δοκιμαστεί η αντοχή μας, άρχισα ήδη να νιώθω την πίεση στο λαιμό μου. Ο αγώνας αναμένεται σκληρός. Οι ταχύτητες είναι πολύ υψηλές, δεν υπάρχουν πολλές έξοδοι διαφυγής και τα περιθώρια λάθους είναι πάρα πολύ μικρά. Σίγουρα όμως τέτοιες προκλήσεις αρέσουν σε εμάς τους οδηγούς.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream”, στην οποία αναλύουμε όλα όσα συνέβησαν στο GP Ιταλίας καθώς και όλα τα τεκταινόμενα γύρω από τον κόσμο της F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles