spot_img

H Audi άρπαξε μεγαλοστέλεχος της Red Bull

Η Audi F1 ανακοίνωσε πως θα εντάξει στο δυναμικό της ένα από τα πιο σημαντικά στελέχη της Red Bull Racing των τελευταίων ετών.

Μπορεί να έχει μπει… φρένο στην αγωνιστική δράση στη Formula 1 λόγω της καλοκαιρινής διακοπής, ωστόσο οι εξωαγωνιστικές εξελίξεις «τρέχουν» με τέρμα το γκάζι. Η Red Bull Racing ανακοίνωσε ο αγωνιστικός της διευθυντής, Jonathan Wheatley θα αποχωρήσει στα τέλη της σεζόν για να αναλάβει τη θέση του επικεφαλής της Audi F1 από το 2026.

O Βρετανός έγινε μέλος των «ταύρων» το 2006 όταν ήταν επικεφαλής μηχανολογίας της Renault. Έπειτα έγινε ο Team Manager της Red Bull Racing και εν συνεχεία ανέλαβε το ρόλο του αγωνιστικού διευθυντή τον οποίο διατηρεί μέχρι και σήμερα. Υπό τη μαεστρία του Christian Horner, κατάφερε να αναδειχθεί ως ένα από τα πιο κομβικά στελέχη στις επιτυχίες της ομάδας του Μίλτον Κινς.

Ο Wheatley θα συνεχίσει στο ρόλο του αγωνιστικού διευθυντή στην RBR μέχρι το τέλος της τρέχουσας φετινής σεζόν. Πριν ενσωματωθεί στο δυναμικό της Audi (που θα αγωνίζεται ακόμη ως Sauber) θα λάβει υποχρεωτική άδεια όπως ορίζει το συμβόλαιό του.

«Η συνεργασία μας με τον Jonathan που διήρκησε 18 χρόνια ήταν πολύ επιτυχημένη. Η συνεισφορά του σε επτά πρωταθλήματα οδηγών και έξι κατασκευαστών θα μείνει για πάντα στην ιστορία της ομάδας», ανέφερε ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση του GP Βελγίου και την ανασκόπηση του πρώτου μισού της σεζόν πατώντας play στο παρακάτω βίντεο. 

Η αποχώρηση του Wheatley από τη Red Bull, ενός εκ των κορυφαίων της στελεχών, σηματοδοτεί άλλο ένα πλήγμα στις τάξεις των παγκόσμιων πρωταθλητών. Νωρίτερα στο 2024 ανακοινώθηκε πως ο Adrian Newey θα αποτελέσει παρελθόν στις αρχές του 2025.

Πλέον η Audi θα εντάξει στο δυναμικό της ένα κορυφαίο στέλεχος το οποίο θα αναλάβει τα ηνία της ομάδας στο ξεκίνημά της στη Formula 1.

Πριν από μερικές ημέρες ανακοινώθηκε πως ο Mattia Binotto θα πάρει τη θέση των Andreas Seidl και Oliver Hoffmann ως μέρος μιας μεγάλης αναδόμησης στο εσωτερικό των Γερμανών.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles