spot_img

Η Formula 1 στοχεύει να ξεκινήσει στις αρχές Ιουλίου

Με επίσημη ανακοίνωση της Formula 1, το πλάνο για να ξεκινήσει η σεζόν του 2020 αρχίζει από την Ευρώπη, με στόχο να ολοκληρωθούν 18 αγώνες.

Ο CEO της F1, Chase Carey, με δηλώσεις του, γνωστοποίησε το ενδιαφέρον του σπορ ώστε να ξεκινήσει με τον πρώτο αγώνα στην Αυστρία και το Red Bull Ring στις 3-5 Ιουλίου. Παράλληλα, το GP Γαλλίας ανακοίνωσε πως θα ακυρώσει το GP του 2020, φέρνοντας αλλαγές στο πρόγραμμα.

Το σχέδιο για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει από την Ευρώπη, μετά θα μεταφερθεί στην Ασία και την Αμερική, ενώ οι αγώνες στη Μέση Ανατολή θα κλείσουν το 2020. Σύμφωνα όμως με τον Carey, το πρόγραμμα δεν είναι τελικό και μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή.

Στοχεύουμε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα στην Ευρώπη τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και μέχρι τις αρχές Σεπτέμβρη, με τον πρώτο αγώνα να είναι στην Αυστρία στις 3-5 Ιουλίου. Τον Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο θα αγωνιστούμε στην Ασία και την Αμερική και θα ολοκληρώσουμε τον Δεκέμβρη με το Μπαχρέιν και στο παραδοσιακό μας φινάλε στο Άμπου Ντάμπι. Θέλουμε να ολοκληρώσουμε 15 με 18 αγώνες. Θα δημοσιεύσουμε το τελικό πρόγραμμα όσο το δυνατόν ταχύτερα μπορούμε. Αναμένουμε τους πρώτους αγώνες δίχως θεατές, όμως πιστεύουμε πως θα είναι μαζί μας όσο προχωράμε μέσα στη χρονιά.

Συνεχίζουμε να δουλεύουμε με όσους συνεργαζόμαστε για την ομαλή διεξαγωγή. Η υγεία και η ασφάλεια όλων όσων παίρνουν μέρος σε ένα πρωτάθλημα της Formula 1 είναι η προτεραιότητα, και θα ξεκινήσουμε όταν είμαστε σίγουροι πως θα ξεπεράσουμε τα ρίσκα και τους κινδύνους. Επιπλέον δουλεύουμε σκληρά με την FiA και τις ομάδες για να δυναμώσουμε μακροπρόθεσμα την F1 με μια σειρά αποφάσεων σε τεχνικούς, αγωνιστικούς και οικονομικούς κανονισμούς όπου θα βελτιώσουν τον ανταγωνισμό και το θέαμα στις πίστες, κάνοντας το παράλληλα υγιές για όλες τις εταιρίες. Όλα τα πλάνα μας μπορούν να αλλάξουν όμως καθώς υπάρχουν προβλήματα που πρέπει να λύσουμε όσο βρισκόμαστε στο άγνωστο ακόμα με τον ιό. Θέλουμε όλοι να επιστρέψουμε, ωστόσο αναγνωρίζουμε πως πρέπει να γίνει με τον σωστό και ασφαλή τρόπο.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles