spot_img

H Ferrari ζητά αποζημίωση για τη διαλυμένη SF-23 του Sainz

H Scuderia Ferrari θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της ώστε να πάρει αποζημίωση για τις ζημιές που προκλήθηκαν στο μονοθέσιο του Carlos Sainz.

Μόλις 8 λεπτά μετά την έναρξη του FP1 στο Grand Prix Λας Βέγκας, ο Carlos Sainz πέρασε πάνω από ένα καπάκι αποστράγγισης και τραυμάτισε την SF-23 του. Ως αποτέλεσμα σταμάτησε στην άκρη της πίστας και η κόκκινη σημαία εμφανίστηκε. Αυτό δημιούργησε ένα ντόμινο εξελίξεων, με την πρώτη περίοδο δοκιμών να μην ολοκληρώνεται.

Η ζημιά που προκλήθηκε στο μονοθέσιο του Ισπανού ήταν τεράστια. Οι μηχανικοί της Scuderia άλλαξαν: τον κινητήρα εσωτερικής καύσης, την μπαταρία (energy store) και τo control electronics. Αυτό επέφερε ποινή 10 θέσεων στον Sainz στην εκκίνηση του αγώνα.

Μην χάσετε απόψε στις 21:00, την εκπομπή Slipstream για τη Formula 1 με την ανάλυση του GP Λας Βέγκας. Βρείτε το link πατώντας εδώ.

Παράλληλα όμως, το οικονομικό αντίκτυπο ήταν τεράστιο για τη Ferrari. Το κόστος ανέρχεται στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ, δίχως να συμπεριλαμβάνεται σε αυτή το κόστος του κινητήρα. Πρόκειται για ένα γιγαντιαίο ποσό αν αναλογιστούμε πως η Formula 1 βρίσκεται στην εποχή των ορίων δαπανών.

Στη Ferrari δεν θα κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια, καθώς ο επικεφαλής της, Fred Vasseur, επιβεβαίωσε πως η ομάδα του θα ζητήσει αποζημίωση από τους διοργανωτές του GP.

«Μέχρι τώρα, τέτοιου είδους ζημιές περιλαμβάνονται στο όριο δαπανών. Δεν υπάρχει κάπου κανονισμός για να μην περιλαμβάνονται τέτοιου είδους ζημιές. Το επιπλέον κόστος είναι τεράστιο. Το σασί έσπασε, το κιβώτιο είχε ζημιά, η μπαταρία το ίδιο, ο κινητήρας πέθανε. Υπάρχουν τεράστιες συνέπειες στον οικονομικό τομέα, στα ανταλλακτικά μας και στο μπάτζετ της ομάδας. Δεν έχουμε πολλά περιθώρια. Πρέπει να συζητήσουμε το ενδεχόμενο αποζημίωσης».

Παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί στο Grand Prix Μαλαισίας το 2017, όταν το μονοθέσιο του Romain Grosjean υπέστη ζημιά όταν ο Γάλλος πέρασε πάνω καπάκι υπονόμου. Η Haas επιδίωξε και κατάφερε να έρθει σε συμφωνία αποζημίωσης με τους διοργανωτές του αγώνα.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για τη Formula 1 με την ανάλυση του Grand Prix Βραζιλίας. Για περισσότερα πατήστε στο παρακάτω βίντεο. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles