spot_img

H FIA ολοκλήρωσε την έρευνα για το budget cap του 2022

Η FIA δημοσίευσε τα στοιχεία που σύλλεξε για το budget cap του 2022 από τις 10 ομάδες και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. 

Η FIA ανακοίνωσε ότι όλες (και οι 10) ομάδες της Formula 1 έχουν συμμορφωθεί με τους κανονισμούς για το όριο δαπανών για το 2022, και επομένως δεν θα χρειαστεί να επιβληθούν ποινές σε καμία από αυτές.

Κάθε ομάδα θα λάβει πιστοποιητικό συμμόρφωσης για την τήρηση του ορίου μεταξύ 1ης Ιανουαρίου 2022 και 31ης Δεκεμβρίου 2022, το οποίο καθορίζεται στη βάση των 135 εκατομμυρίων δολαρίων, πλέον επιπρόσθετων δαπανών.

Μην χάσετε απόψε, Τρίτη 5/9 στις 21:00 την εκπομπή Slipstream για τη Formula 1 με την ανάλυση του Grand Prix Ιταλίας και όχι μόνο. Βρείτε το link με ένα κλικ εδώ!

Πέρυσι η κατάσταση δεν ήταν η ίδια, καθώς η Red Bull Racing είχε υπερβεί το όριο κατά περίπου 1,8 εκατομμύρια δολάρια, κάτι για το οποίο δέχτηκε πρόστιμο και μείωση 10% στις επιτρεπόμενες δοκιμές σε αεροδυναμική σήραγγα. Με την τιμωρία αυτή η πλειονότητα των ομάδων δεν ήταν σύμφωνη μιας και δεν επηρεάστηκε ούτε θα επηρεαστεί η ταχύτητα της αυστριακής ομάδας από την παράβαση των οικονομικών κανονισμών.

Η FIA πρόσθεσε ότι εξετάστηκαν εκτενώς οι εκτός Formula 1 δραστηριότητες για κάθε ομάδα, μαζί με επί τόπου ελέγχους, αλλά καμία δεν παραβίασε το όριο. Όταν είχαν ανακοινωθεί οι οικονομικοί κανονισμοί, η FIA ήταν ξεκάθαρη πως η παραβίασή τους μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε αποκλεισμό από το πρωτάθλημα.

Ακούστε το τελευταίο μας podcast για τη Formula 1 με την ανάλυση του Grand Prix Ολλανδίας. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles