spot_img

H μέρα που «χάσαμε» τον Schumacher

Πέρασαν κιόλας 10 χρόνια από τη μέρα που ο θρύλος της Formula 1, Michael Schumacher είχε εκείνο το τραγικό ατύχημα στις γαλλικές Άλπεις.

Ήταν 29 Δεκεμβρίου του 2013 όταν ο Michael Schumacher είχε το τραγικό του ατύχημα στις γαλλικές Άλπεις, ενώ έκανε σκι με τον γιο του, Mick Schumacher. O Γερμανός, 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, έχασε την ισορροπία του σε σημείο που βρισκόταν εκτός της πίστας και τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι.

Η βοήθεια που του παρασχέθηκε ήταν άμεση και οι τραυματιοφορείς έφτασαν κοντά του σε διάστημα οκτώ λεπτών. Μεταφέρθηκε άμεσα με ελικόπτερο στο πλησιέστερο νοσοκομείο, στο Μουτιέ έχοντας ακόμη τις αισθήσεις του. Εκεί οι γιατροί δεν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν την κατάστασή του. Αυτό ήταν κρίσιμο για την υγεία του και ο Schumacher μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στη Γκρενόμπλ.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν τα γαλλικά ΜΜΕ, τα τραύματα που έφερε ο Schumacherήταν πιο σοβαρά απ’ ότι αρχικά έδειχναν. Η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί και οι γιατροί τον υπέβαλαν σε τεχνητό κώμα. Υποβλήθηκε σε δύο νευροχειρουργικές επεμβάσεις λόγω εγκεφαλικής αιμορραγίας.

Οι έλεγχος του υλικού από την κάμερα που ήταν στο κράνος του Schumache rπου έκαναν οι γαλλικές αρχές, έδειξε πως δεν έκανε σκι με μεγάλη ταχύτητα όταν συνέβη το ατύχημα.

Έπειτα από πολλαπλές επεμβάσεις και χειρουργεία, ο Schumacher μεταφέρθηκε στο σπίτι του στην Ελβετία, όπου βρίσκεται υπό την επίβλεψη γιατρών τα τελευταία 10 χρόνια. Ελάχιστοι είναι αυτοί που τον έχουν δει από κοντά και τα νέα για την κατάσταση της υγείας του είναι μηδαμινά.

Ακούστε την τελευταία εκπομπή μας για τη Formula 1 στο 2023 με συζήτηση “hot topics” και προβλέψεις για τη σεζόν του 2024.

Το 2021 το Netflix δημοσίευσε ένα ντοκιμαντέρ για τον Michael Schumacher στο οποίο εμφανίστηκαν τα παιδιά του, Mick και Gina και η σύζυγός του, Corina. Τα λόγια της για την τότε κατάσταση του συζύγου της ήταν ελάχιστα. Το μόνο το οποίο παραδέχθηκε ήταν πως: «Ο Michael είναι πλέον διαφορετικός».

Δέκα χρόνια μετά, ο γιος του, Mick Schumacher, έχει ήδη γράψει αρκετά χιλιόμετρα στη δική του αγωνιστική καριέρα. Κατέκτησε το πρωτάθλημα στη Formula 2 και πήρε μέρος στη Formula 1 για δύο χρόνια με την ομάδα της Haas. O νεαρός Γερμανός είχε δηλώσει πως θα ήθελε πολύ να πάρει συμβουλές από τον πατέρα του.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles