spot_img

Hamilton: «Έχω δυνάμεις να φτάσω μέχρι και 400 αγώνες»

Παρά το γεγονός πως βρίσκεται στα 37 του χρόνια, ο Lewis Hamilton πιστεύει πως μπορεί να φτάσει τους 400 αγώνες στη Formula 1. 

Στο Grand Prix Γαλλίας η Mercedes έφερε το καλύτερο αποτέλεσμα στην σεζόν μέχρι τώρα στο 2022 με τα “Ασημί Βέλη” να κάνουν το 2-3 στο βάθρο. Η γερμανική ομάδα έφερε ένα αναβαθμισμένο πακέτο για την W13 E Performance, το οποίο όμως δεν είχε την απόδοση που περίμεναν. Ο αγώνας στο circuit Paul Ricard είχε ιδιαίτερη σημασία για τον Lewis Hamilton. O Βρετανός σημείωσε το τέταρτο συνεχόμενο βάθρο του όντας 2ος, με το αποτέλεσμα αυτό να είναι το καλύτερό του στο 2022.

Ο αγώνας αυτός ήταν ξεχωριστός για τον Hamilton, o οποίος συμπλήρωσε 300 αγώνες στη Formula 1. Όπως όμως δήλωσε και ο ίδιος μετά το πέσιμο της καρό σημαίας, αν και 37 χρονών πλέον, πιστεύει πως μπορεί να συνεχίζει να αγωνίζεται για αρκετό καιρό ακόμα. 

«Πριν μερικές εβδομάδες συζητήσαμε πόσο θα κρατήσει η συνεργασία μας και το νούμερο που αναφέρθηκε ήταν πέντε με δέκα χρόνια, οπότε μπορώ να φτάσω τους 400 αγώνες. Είναι πολλοί αγώνες. Βασικά είμαι ευγνώμων που έχω φτάσει μέχρι αυτό το σημείο. Νιώθω όμως πως έχω ακόμα πολλές δυνάμεις. Επιπλέον, απολαμβάνω να δουλεύω σε αυτό το άθλημα περισσότερο από ποτέ. Έχουμε μερικούς εκπληκτικούς  ανθρώπους που ηγούνται στον χώρο και κάνουμε συζητήσεις σχετικά με το που θέλουμε να κατευθυνθούμε».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Αυστρίας.

Σύμφωνα με τα στατιστικά, κανένας οδηγός που έχει καταφέρει να ολοκληρώσει πάνω από 300 αγώνες δεν έχει καταφέρει στη συνέχεια να πετύχει νίκη. Η φετινή σεζόν έχει αποδειχθεί μεγάλη πρόκληση για τη Mercedes και η πιθανότητα νίκης μοιάζει μικρή στο υπόλοιπο της σεζόν. Ο Βρετανός βέβαια τόνισε, πως η συνεργασία του με την ομάδα παραμένει στενή και πίσω στα εργοστάσια της εργάζονται σκληρά για να βελτιώσουν την αεροδυναμική του μονοθεσίου. 

«Θέλω να επιστρέψω πίσω στις νίκες και αυτό θα πάρει χρόνο, αλλά είμαι σίγουρος κάποια στιγμή θα συζητήσουμε σοβαρά για το μέλλον. Αλλά και πάλι θέλω να συνεχίζω να χτίζω την ομάδα. Δεν είναι μόνο οι αγώνες, αλλά και τι χτίζουμε εκτός πίστας. Πιστεύω η Mercedes και εμείς μπορούμε να κάνουμε πιο πολλά πράγματα». 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Μπορεί η απόδοση της W13 να είναι πλέον πιο ανταγωνιστική εντός πίστας, δύσκολα μπορεί να ανταγωνιστεί τις Scuderia Ferrari και Red Bull Racing. Ο Hamilton ωστόσο παραμένει αισιόδοξος. 

«Το ξεκίνημα της σεζόν ήταν, όχι απαραίτητα μίζερο γιατί θα μπορούσε να είναι και χειρότερα, αλλά από άποψη οδήγησης ήταν πολύ δύσκολο να κατανοήσεις το μονοθέσιο. Τώρα που μπορούμε να καταλάβουμε κάποια πράγματα καλύτερα είναι και πιο απολαυστικό στην οδήγηση. Ακόμα μειονεκτούμε σε απόδοση σε κάποια σημεία, αλλά σταδιακά και συστηματικά βελτιωνόμαστε. Δυστυχώς, δε μπορούμε να κάνουμε μεγάλα βήματα αυτή τη στιγμή. Αλλά ποιος ξέρει, μπορεί κάποια στιγμή να πάρουμε κάποιο μεγάλο ρίσκο και σκοπεύω να είμαι εκεί». 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Μην χάσετε την Τρίτη 26 Ιουλίου στις 21:00 την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του αγώνα της F1 στη Γαλλία. Μπορείτε να βρείτε το link παρακάτω.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles