spot_img

Hamilton: «Είχαμε την απόδοση που περιμέναμε στη Monza»

Καθόλου έκπληκτος δεν έμεινε ο Lewis Hamilton με την απόδοση της ομάδας στις κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix Ιταλίας, όπου σημείωσε τον 5ο ταχύτερο χρόνο, αλλά λόγω ποινής θα εκκινήσει από το τέλος του grid στον αγώνα της Κυριακής.

Ζόρικη και απαιτητική αναμένεται η συνέχεια του αγωνιστικού τριημέρου στο «ναό της ταχύτητας» για τα δυο «ασημί βέλη». Η Mercedes-AMG βρίσκεται σε μειονεκτική θέση όσον αναφορά το ρυθμού αγώνα και το αγωνιστικό της πακέτο δεν έχει τις κατάλληλες προϋποθέσεις να κοντράρει την κορυφή. Στις κατατακτήριες δοκιμές Hamilton και George Russell έκλεισαν την διαδικασία στην 5η και 6η θέση ενώ και οι δυο οδηγοί ήταν περίπου 1.4s πιο αργοί από τον χρόνο της pole position του Charles Leclerc.  

Ο Hamilton έμεινε εν μέρει ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας και ευελπιστεί να βελτιώσει την απόδοσή τους στον αγώνα της Κυριακής. 

«Δεν ήταν και από τις καλύτερες κατατακτήριες για εμένα αλλά γενικά τα πράγματα κύλησαν ομαλά. Το μονοθέσιο ήταν κάπως καλύτερο σήμερα, αλλά η 5η θέση ήταν το καλύτερο που μπορούσα να κάνω. Χάνω δύο δέκατα στο τελευταίο κομμάτι της πίστας και ως ανταγωνιστικός οδηγός που είμαι πρέπει να βρω που χάνω χρόνο στις τελευταίες στροφές. Γενικά είμαι ικανοποιημένος όμως και έκανα μόνο ένα λάθος νομίζω στο Q2.»

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του αγώνα στην Ολλανδία.

Ο Hamilton δεν είχε μεγάλες προσδοκίες για το αγωνιστικό τριήμερο στην πίστα της Monza. Η W13 E Performance δεν ευνοείται από τα χαρακτηριστικά του circuit και για μια ακόμα φορά ο ρυθμός της ήταν πολύ πιο αργός από τις Scuderia Ferrari και Red Bull Racing. Επιπλέον, ο Βρετανός θα εκκινήσει από το τέλος του grid αύριο, έπειτα από ποινή που δέχθηκε για αλλαγή μονάδας ισχύος στο μονοθέσιό του, και αναγνώρισε πως το έργο του στον αγώνα θα είναι αρκετά δύσκολο. 

«Είχαμε την απόδοση που περιμέναμε, γιατί είναι περίπου το ίδιο σκηνικό με την πίστα του Spa. Στις πίστες όπου έχουμε λίγη κάθετη δύναμη έχουμε πολλές δυσκολίες, ενώ σε πίστες όπως στην Βουδαπέστη αποδίδουμε καλύτερα. Θα δυσκολευτούμε αρκετά αύριο και οι ζώνες DRS είναι αρκετά μικρές οπότε δεν θα έχει και μεγάλη διαφορά. Ειδικά αν έχουμε πάλι τα τρενάκια DRS θα είναι μια αρκετά εκνευριστική μέρα».  

 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles