spot_img

Hamilton: «Το άθλιο οδόστρωμα αδικεί την πίστα»

Ο Lewis Hamilton άσκησε οξεία κριτική για τη νέα άσφαλτο που στρώθηκε στο Istanbul Park, κάτι που αδικεί πολύ την πίστα αυτή.

Η συγκεκριμένη πίστα, που γύρισε πίσω στην F1 μετά το 2011, ασφαλτοστρώθηκε εκ νέου μόλις 10 μέρες πριν. Έκτοτε ο νέος δρόμος χρησιμοποιήθηκε ελάχιστα και, πριν το FP1, οι διοργανωτές τον έβρεξαν με νερό για να απομακρύνουν –μάταια– τα λάδια που είχε αφήσει η πίσσα. Αυτό δημιούργησε πολύ δύσκολες συνθήκες οδήγησης.

Ο Βρετανός οδηγός της Mercedes περιέγραψε την Παρασκευή ως “σχεδόν καταστροφική”. Η έλλειψη πρόσφυσης ήταν χειρότερη ακόμη και σε σύγκριση με την πίστα του Portimao στην Πορτογαλία, που επίσης είχε περαστεί πρόσφατα με νέα άσφαλτο.

Με τη σειρά της, η Pirelli έφερε τις πιο σκληρές διαθέσιμες γόμες ελαστικών, το οποίο δυσκόλεψε περαιτέρω τους οδηγούς να βρεθούν μέσα στην κατάλληλη θερμοκρασία λειτουργίας των ελαστικών.

Διαβάστε επίσης: GP Τουρκίας FP2: Ξανά στη κορυφή ο Verstappen

Οι δηλώσεις του Lewis Hamilton:

Το Istanbul Park είναι μια φανταστική πίστα. Δεν έχω καταλάβει ακριβώς ακόμη γιατί ξοδεύτηκαν τόσα πολλά χρήματα για να στρωθεί νέα άσφαλτος. Το ξέρω ότι η πίστα δεν είχε δράση για πολύ καιρό. Ίσως θα μπορούσαν απλά να την καθαρίσουν, από το να σπαταλήσουν όλα τους τα χρήματα.
Τα ελαστικά δεν λειτουργούσαν και το είδατε κι εσείς: ήταν σαν να οδηγούσαμε σε πάγο. Η άσφαλτος, σε σχέση με άλλες παλιές πίστες, είναι επίπεδη και γυαλιστερή, με την πίσσα να αφήνει πολλά λάδια. Ειλικρινά είναι σκ@τά, με κεφαλαίο ‘Σ’.
Θα μας βοηθούσε περισσότερο αν η Pirelli έφερνε τα πιο μαλακά ελαστικά. Ωστόσο, η πίστα είναι πολύ δύσκολη: η στροφή 8 μπορεί να κάνει πολλή ζημιά στο δεξί ελαστικό. Οπότε ποιος ξέρει, ίσως θα μπορούσαν τα πράγματα να πάνε λίγο καλύτερα. Αλλά είναι αυτό που είναι.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με το Preview του GP Τουρκίας.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles