spot_img

GP Τουρκίας FP2: Ξανά στη κορυφή ο Verstappen

O Max Verstappen ήταν ο ταχύτερος οδηγός στη δεύτερη περίοδο δοκιμών για το GP Τουρκίας, έχοντας τη Ferrari ακριβώς πίσω του.

Το δεύτερο 90λεπτο στο Istanbul Park ήταν αρκετά συναρπαστικό, με τις συνθήκες να αλλάζουν σημαντικά. Η πρόσφυση ήρθε, αλλά όχι στα επίπεδα τα οποία θα ήθελαν οι οδηγοί. Οι συνθήκες ήταν στεγνές και η θερμοκρασία ψηλότερα σε σύγκριση με το πρωί. Επιπλέον, με κάθε γύρο, τα ελαστικά άφηναν γόμα στο οδόστρωμα, βελτιώνοντας την κατάσταση. Οι διαφορές ήταν και πάλι αρκετά μεγάλες, με τις ομάδες να δοκιμάζουν τα δικά τους προγράμματα.

Διαβάστε επίσης: GP Τουρκίας FP1: Μια απρόσμενη διαδικασία

Ο Verstappen ήταν ο ταχύτερος στο 1:28.330 με την soft γόμα. Μάλιστα, έβαλε πολλούς γύρους μέχρι να γράψει το χρόνο αυτό, παίρνοντας παράλληλα πολύτιμα στοιχεία για την φθορά. Το ίδιο ακολούθησε ο Charles Leclerc με την Ferrari. O Μονεγάσκος έκανε τον 2ο ταχύτερο χρόνο και ήταν 0.401s πίσω από τον Ολλανδό, σε μια πολύ καλή ημέρα για την Ferrari. Στην 3η θέση ακολούθησε ο Valtteri Bottas, σε μια πολύ περίεργη και αθόρυβη διαδικασία για την Mercedes.

O Lewis Hamilton έμεινε στην 4η θέση της κατάταξης, κάνοντας λιγότερους γύρους. Το φορτίο καυσίμου είναι άγνωστο και δεν γνωρίζουμε τον απόλυτο ρυθμό των ομάδων προς το παρόν. Το FP3 θα είναι πολύ σημαντικό και οι κατατακτήριες συναρπαστικές. Ο Alex Albon ήταν στην 5η θέση της κατάταξης, έχοντας μάλιστα ξεκινήσει πολύ δυναμικά.

Οι δύο Alpha Tauri έμειναν στις θέσεις 6 και 7, σε ένα ακόμα πολύ καλό FP2. Ο Sebastian Vettel μπλόκαρε τα ελαστικά του και δεν έκανε όσους γύρους ο teammate του με τη soft γόμα, μένοντας 8ος. O Lance Stroll έφερε την Racing Point στην 9η θέση, ο οποίος μάλιστα ήταν 1.9s μακριά από τον Verstappen. O Lando Norris έκλεισε τη 10άδα, αλλά ήταν 2.5s μακριά από την κορυφή για την McLaren.

O Sergio Perez έκανε τον 11ο ταχύτερο χρόνο, μπροστά από την πρώτη Renault. O Esteban Ocon ήταν μόλις 11ος στη διαδικασία, ενώ ο Daniel Ricciardo στην 15η θέση. Ο Antonio Giovinazzi ήταν 13ος για την Alfa Romeo, ενώ ο George Russell πήρε την 17η θέση για την Williams. H Haas ήταν η πιο αργή ομάδα, με τον Romain Grosjean 4.2s μακριά από τη κορυφή.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Όσο η πίστα είχε καλύτερη πρόσφυση, τα μονοθέσια που δεν είχαν ιδανικό set-up είχαν έντονα φαινόμενα “snap oversteer”. Ειδικά ο Russell στη στροφή 8, παραλίγο να χάσει τον έλεγχο τρεις φορές. Από την άλλη, σε ρυθμό αγώνα, η Mercedes έδειξε πολύ δυνατή, με τον Hamilton να γράφει τα καλύτερα περάσματα. Από την άλλη, ο ρυθμός της Ferrari δεν ήταν καλός, τουλάχιστον στα χέρια του Sebastian Vettel.

Αποτελέσματα FP2 GP Τουρκίας

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles