spot_img

Hamilton-Verstappen: Στατιστικά πριν τον τελικό

Οι Lewis Hamilton και Max Verstappen διεκδικούν σήμερα το πρωτάθλημα της Formula 1 και το automotonews.gr σας παρουσιάζει ορισμένα στατιστικά, πριν τον μεγάλο τελικό του 2021.

Η μεγάλη στιγμή έφτασε και το πρωτάθλημα της Formula 1 κρίνεται στις 15:00 ώρα Ελλάδος. Ο Max Verstappen θα εκκινήσει από θέση ισχύος έχοντας την pole position, με τον Lewis Hamilton να εκκινεί 2ος. Στους 21 αγώνες που προηγήθηκαν δεν κατάφεραν να ηγηθεί ο ένας του άλλου και όλα θα τελειώσουν σήμερα.

Λίγες ώρες πριν το μεγάλο τελικό του 2021, το automotonews σας παρουσιάζει ορισμένα στατιστικά ανάμεσα στους Hamilton και Verstappen.

Προσπεράσματα εντός πίστας

Στην κατηγορία “προσπεράσματα εντός πίστας” έχουμε 2 τύπους προσπερασμάτων. Αυτά που έχουν γίνει στην εκκίνηση και αυτά που έχουν γίνει σε κανονική ροή αγώνα. Στις εκκινήσεις, ο Max Verstappen κερδίζει με 3 προσπεράσματα (GP Εμίλια-Ρομάνια, Ισπανίας, Μεξικού) έναντι 2 του Lewis Hamilton (GP Γαλλίας, ΗΠΑ). Υπήρχαν ορισμένοι αγώνες στους οποίους δεν εκκινούσαν δίπλα, ωστόσο μόνο σε αυτούς τους 5 αγώνες υπήρξε αλλαγή στη μεταξύ τους σειρά στις πρώτες στροφές.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Σαουδικής Αραβίας.

Αντιθέτως, στον τομέα των προσπερασμάτων σε κανονική ροή αγώνα, ο Lewis Hamilton υπερτερεί με 3 προσπεράσματα (GP Πορτογαλίας, Ισπανίας, Βραζιλίας) έναντι 2 του Max Verstappen (GP Πορτογαλίας, Γαλλίας). Δεν συμπεριλαμβάνονται σε αυτή την κατηγορία το προσπέρασμα του Verstappen στον Hamilton στο GP Μπαχρέιν, καθώς θεωρήθηκε αντικανονικό από τους αγωνοδίκες και ο Ολλανδός έδωσε λίγα μέτρα πίσω τη θέση πίσω, καθώς και όσα προσπεράσματα έγιναν για κλάσματα του δευτερολέπτου, αφορούν μόνο τα ολοκληρωμένα προσπεράσματα εντός πίστας.

Head-to-head στις κατατακτήριες και η συνολική μεταξύ τους διαφορά στις 21 (και όχι 22) μάχες

Στα επίσημα στατιστικά της Formula 1, ο Max Verstappen έχει 10 pole positions τη φετινή σεζόν, ενώ ο Lewis Hamilton μετράει 5 poles. Ωστόσο, υπήρξαν 3 αγώνες με το format των Sprint races, επομένως οι κατατακτήριες δεν έδιναν σε όλες τις περιπτώσεις την επίσημη pole position.

Σε αυτή την κατηγορία, εμείς θ’ ασχοληθούμε με τις 21 από τις 22 διαδικασίες κατατακτήριων το 2021. Δεν θα συμπεριλάβουμε αυτές του GP Ρωσίας, καθώς για στρατηγικούς λόγους ο Max Verstappen δε συμμετείχε καθόλου, συνεπώς δεν είχαμε δείγμα κανονικής μάχης. Στις υπόλοιπες 21 αναμετρήσεις, στη μεταξύ τους μάχη, ο Lewis Hamilton είχε το πάνω χέρι, καθώς κέρδισε 12 από αυτές, ενώ ο Max Verstappen κέρδισε τις υπόλοιπες 9. Ενδιαφέρον έχει και η συνολική χρονική διαφορά στις κατατακτήριες ανάμεσα στους δύο οδηγούς. Ο Max Verstappen είχε το προβάδισμα για αρκετά μεγάλο μέρος της σεζόν, όμως το πρόσφατο σερί που είχε κάνει ο Lewis Hamilton στις κατατακτήριες του έδωσε και πάλι το προβάδισμα στη σχετική κατηγορία. Μετά και τις κατατακτήριες του GP Άμπου Ντάμπι, η διαφορά σε χρόνο ανάμεσα στους δύο οδηγούς σε 21 αναμετρήσεις κατέληξε στα 0,501s υπέρ του Lewis Hamilton.

Συμπέρασμα

Η φετινή μάχη ανάμεσα στον Max Verstappen και τον Lewis Hamilton είναι πάρα πολύ αμφίρροπη. Εξάλλου αυτό φαίνεται, κυρίως, από την ισοβαθμία τους μετά από 21 αγώνες. Σε ορισμένες επιμέρους κατηγορίες στατιστικών κερδίζει ο Verstappen, σε κάποιες άλλες ο Hamilton.

Κάποια επιπλέον ενδιαφέροντα στατιστικά αφορούν τη βαθμολόγηση των δύο οδηγών μέσω Sprint Races, αλλά και ταχύτερους γύρους. Στα Sprint Races, ο Max Verstappen απέκτησε σημαντικό πλεονέκτημα, παίρνοντας 7 πόντους, ενώ ο Lewis Hamilton πήρε 2 πόντους. Σε ό,τι αφορά τους ταχύτερους γύρους, ο Lewis Hamilton συγκέντρωσε 6 πόντους, ενώ ο Max Verstappen πήρε 4.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Ανεξάρτητα από την οποιαδήποτε νίκη σε κάποια επιμέρους κατηγορία, ο κόσμος της Formula 1 ελπίζει να δει ωραίο αγώνα στο Yas Marina Circuit, καθώς κι ένα φινάλε ανάλογο της συναρπαστικής εξέλιξης της φετινής σεζόν. 

Δείτε το GP Άμπου Ντάμπι για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles