spot_img

Hill: «Ο Russell απέδειξε πως είναι ανερχόμενο αστέρι»

Ο πρώην Πρωταθλητής της F1, Damon Hill, δήλωσε πως η εμφάνιση του George Russell με την Mercedes ήταν μία από τις πιο μαγικές στιγμές που έζησε στο 2020. 

Οδηγώντας για την ομάδα της Williams, ο Russell βίωνε μια αρκετά υποτονική σεζόν. Όλα όμως άλλαξαν για τον νεαρό Βρετανό οδηγό, όταν ανακοινώθηκε πως θα αντικαταστήσει στο GP Σακχίρ τον Lewis Hamilton, ο οποίος βρέθηκε θετικός στο ιό του Covid-19. Ο ενθουσιασμός να τον απολαύσουμε πίσω το τιμόνι της W11 ήταν μεγάλος και οι προσδοκίες ακόμα μεγαλύτερες. Παρά το τραγικό λάθος στα pit της Mercedes, ο Russell απέδειξε ότι έχει τόσο το ταλέντο όσο και τις ικανότητες ώστε να γίνει επόμενο μεγάλο όνομα στην Formula 1.   

Διαβάστε επίσης: Ο James Glickenhaus αποκλειστικά στο automotonews.gr

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 για το 1996, δήλωσε χαρακτηριστικά πως παρά την έκβαση του αγώνα, αυτός ανήκει δικαιωματικά στον Russell. 

Ξεκάθαρα απέδειξε ότι είναι ένα ανερχόμενο αστέρι. Ήταν πραγματικά μια ευκαιρία ζωής να οδηγήσει το μονοθέσιο της Mercedes και τα πήγε εξαιρετικά. Μπορεί ο αγώνας να είχε μια άσχημη κατάληξη γι’ αυτόν, όμως το πάλεψε και έκανε μια πολύ δυνατή εμφάνιση. Ήταν μια μαγική στιγμή.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανασκόπηση της σεζόν και το F1 Quiz.

Η κυριαρχία της Mercedes καθ’ όλη την αγωνιστική σεζόν έμοιαζε σχεδόν εξωπραγματική. Η απόδοση του μονοθεσίου τις περισσότερες φορές έδειχνε να είναι πολύ μακριά από κάθε άλλον στο grid.

Ανέκαθεν μου έκαναν αυτή την ερώτηση. Εάν όλοι οι οδηγοί είχαν το ίδιο μονοθέσιο, ποιος θα έβγαινε νικητής; Δυστυχώς είναι αδύνατο να έχουν όλοι τον ίδιο εξοπλισμό και αυτό είναι ένα βασικό στοιχείο στο DNA του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ο Hill έκλεισε τα θετικά σχόλιά του προς τον Russell, σημειώνοντας ότι βρέθηκε σε αυτή την θέση όχι από τύχη, αλλά λόγω των ικανοτήτων του και όσων έχει πετύχει με την Williams τα τελευταία δυο χρόνια.

Δείτε τον μεγάλο τελικό του eSports Πρωταθλήματος, F1 Greek Mini Series

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles