spot_img

Ο Berger πιστεύει πως ο Alonso θα διεκδικούσε Πρωτάθλημα το 2022

Ο πρώην οδηγός της Formula 1 και Πρόεδρος του DTM, Gerhard Berger, είναι σίγουρος πως ο Fernando Alonso θα μπορούσε να βρίσκεται σε τροχιά Πρωταθλήματος το 2022 εάν βρισκόταν σε κάποια κορυφαία ομάδα.

Ο Fernando Alonso βρίσκεται στη Formula 1 από το 2001 και έχει κατακτήσει δύο φορές το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2005 και το 2006. Ο Ισπανός, μετά από απουσία δύο χρόνων, επέστρεψε στο σπορ το 2021 για λογαριασμό της Alpine, με καλύτερο αποτέλεσμα μία 3η θέση στο GP Κατάρ τον περασμένο Νοέμβριο. Στο πρώτο μέρος της σεζόν του 2022, υπήρχαν στιγμές που ο Alonso ήταν ιδιαίτερα γρήγορος. Αυτό συνέβη σε δύο περιόδους κατατακτηρίων, με την προσπάθειά του στο GP Αυστραλίας να μην ολοκληρώνεται, όμως σε αυτές του GP Καναδά κατέκτησε τη 2η θέση.

Για τις πρόσφατες επιδόσεις του Fernando Alonso μίλησε στην αυστριακή ιστοσελίδα motorsport-magazin.com ο πρώην οδηγός της Formula 1 και Πρόεδρος του DTM, Gerhard Berger. Ο Αυστριακός εκθείασε το ταλέντο του Ισπανού και σε ερώτηση για το αν θα μπορούσε να κατακτήσει φέτος το Πρωτάθλημα οδηγώντας μονοθέσιο της Red Bull Racing ή Ferrari ήταν ξεκάθαρος.

«Ναι, είμαι 100% βέβαιος!»

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Καναδά.

Ο Berger πιστεύει πως ο Alonso μπορούσε να έχει περισσότερα Πρωταθλήματα οδηγών στην καριέρα του, εάν ακολουθούσε διαφορετικές επιλογές στην καριέρα του.

«Αυτό που έχω να πω είναι πως με το ταλέντο του ο Alonso θα μπορούσε, για εμένα, να έχει 5 Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Είναι καταπληκτικός οδηγός. Μετά τη McLaren, έκλεισε αρκετές πόρτες για το μέλλον. Εάν βρισκόταν στη Mercedes, θα είχε φτάσει τους πέντε Παγκόσμιους Τίτλους».

Ο Fernando Alonso έχει συμβόλαιο μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν με την Alpine. Ωστόσο, είναι σχεδόν βέβαιο πως θα ανανεώσει με τη Γαλλική ομάδα και θα συνεχίσει στη Formula 1 για τουλάχιστον έναν ακόμα χρόνο. Ο Ισπανός αυτή τη στιγμή μετρά πάνω από 21 χρόνια παρουσίας στο σπορ. Πρόσφατα, μάλιστα, ξεπέρασε το ρεκόρ του Michael Schumacher για τη χρονική διαφορά ανάμεσα στον πρώτο και τον τελευταίο του αγώνα, με το σχετικό στατιστικό να αυξάνεται όσο συνεχίζει να αγωνίζεται.

Δείτε το GP Imola για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles