spot_img

Horner: «Το πρόσφατο λάθος της Mercedes δείχνει πως μάλλον επαναπαύεται»

Ο Christian Horner δήλωσε πως η μικρή παρανόηση των κανονισμών από τη Mercedes εξέθεσε κάποιες αδυναμίες της, ενώ ενδεχομένως και να επικρατεί κάποιος εφησυχασμός μέσα στη γερμανική ομάδα.

Ο Lewis Hamilton τιμωρήθηκε με δύο ποινές των πέντε δευτερολέπτων από τους αγωνοδίκες στο GP Ρωσίας. Πριν πάει στο grid, έκανε προσομοιώσεις εκκίνησης σε σημείο που δεν είχε δώσει άδεια ο Αλυτάρχης του αγώνα.

Η Mercedes παραδέχτηκε πως η ίδια έδωσε λανθασμένα την οδηγία στον Βρετανό να κάνει τις δοκιμαστικές εκκινήσεις του εκτός του pit-lane. Αυτό οδήγησε τους αγωνοδίκες να αναιρέσουν τους δύο βαθμούς ποινής που είχαν προσθέσει στην αγωνιστική άδεια του Hamilton.

Διαβάστε επίσης: O Mick Schumacher θα οδηγήσει για την Alfa Romeo στο Nurburgring

Στο GP Ιταλίας είδαμε το μεγάλο λάθος της Mercedes να καλέσει λανθασμένα τον Βρετανό στα pits. Πλέον μετά και τη Ρωσία φαίνεται ξεκάθαρα πως η παγκόσμια Πρωταθλήτρια δεν μπορεί να είναι αλάνθαστη. Ο Christian Horner υποπτεύεται πως τα λάθη αυτά είναι ενδείξεις ότι η Mercedes έχει επαναπαυτεί, κάτι που η ομάδα του μπορεί να εκμεταλλευτεί.

Στο μεταξύ, ο αγώνας στο Sochi είδε την Red Bull να πραγματοποιεί τα ταχύτερα pit stops της σεζόν και στα δυο της μονοθέσια: 1.86 δευτερόλεπτα για τον Max Verstappen και 1.89 δευτερόλεπτα για τον Alex Albon.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της αυστριακής ομάδας δήλωσε πως το να είναι μια ομάδα κυρίαρχη στην F1 την δυσκολεύει περισσότερο στο να συνεχίσει την πορεία αυτή χωρίς λάθη. Εξάλλου, όταν η Red Bull βρισκόταν ακόμη στην δικιά της περίοδο κυριαρχίας ήταν πιο εύκολο να επαναπαυτεί και να οδηγηθεί σε λανθασμένες αποφάσεις/επιλογές.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 29 Σεπτεμβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ωστόσο, παρόλο που η Red Bull έχει την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί τα λάθη της Mercedes, ο Horner παραμένει ρεαλιστικός. Ο Βρετανός, γνωρίζει πως το “πάγωμα” των κανονισμών ισχύει μέχρι και το 2021. Αυτό δεν θα επιτρέψει τόσο δραστικές αλλαγές στην μάχη για την πρωτοπορία. Αυτό φυσικά δεν τον απέτρεψε από το να εκφράσει αισιοδοξία γύρω από την προοπτική που έχει η ομάδα του.

Γι’ αυτόν το λόγο έχουμε ανάγκη από ένα πραγματικά γρήγορο μονοθέσιο ώστε να τους κοντράρουμε στα ίσια. Πιστεύω πως, οργανωτικά, έχουμε μια πολύ δυνατή ομάδα. Το αποδείξαμε για άλλη μια φορά με τα ταχύτητα pit stops. Αν δεν σπάσαμε το παγκόσμιο ρεκόρ, σίγουρα ήμασταν πολύ πολύ κοντά. Ωστόσο, πρέπει να μας απασχολεί πραγματικά μόνο τι κάνουμε εμείς. [Η Mercedes] είχε σίγουρα κάποια προβλήματα και, όταν είσαι διαρκώς μπροστά, είναι συνήθως ευκολότερο να σε κυνηγήσουν. Η ομάδα μπορεί να επαναπαυτεί μετά από μια τόσο μακρά περίοδο κυριαρχίας. Το 2022 θα είναι μια τεράστια ευκαιρία. Μπορεί τα μονοθέσια να μην αλλάξουν τόσο το 2021. Όμως αυτό δε σημαίνει πως δεν μπορούμε να “ξεκλειδώσουμε” περισσότερα από το δικό μας και να το εξελίξουμε αποτελεσματικά. Μπορούμε ακόμη να κλείσουμε την ψαλίδα.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream”, με την ανάλυση του GP Ρωσίας.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles