spot_img

O Mick Schumacher θα οδηγήσει για την Alfa Romeo στο Nurburgring

O Mick Schumacher, o γιος του Michael, θα πάρει μέρος στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του επόμενου αγώνα της F1, στο Nurburgring.

Ο Γερμανός αποτελεί τα τελευταία χρόνια οδηγός της Ακαδημίας της Scuderia. Ο στόχος είναι η εξέλιξη του και από το 2019 αγωνίζεται στο Πρωτάθλημα της Formula 2. Ο ίδιος είχε δηλώσει μάλιστα το 2019 πως θα κάνει το βήμα για την F1 όταν πιστεύει στον εαυτό του.

Το 2020 αποτελεί μια άκρως πετυχημένη χρονιά για τον ίδιο. Αυτή τη στιγμή προηγείται στη βαθμολογία της F2, έχοντας δύο νίκες στο 2020. Η διαφορά του από τον δεύτερο Callum Ilott είναι 22 βαθμοί και η μάχη θα είναι μεγάλη μέχρι το τέλος του Πρωταθλήματος. Αμφότεροι αποτελούν μέλη της Ακαδημίας της Scuderia.

Διαβάστε επίσης: Γιατί η Ferrari θα διεκδικήσει Πρωτάθλημα το 2022

O Πρωταθλητής όπως όλα δείχνουν θα έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί στην F1 την επόμενη σεζόν. Όμως, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Automotonews.gr, ο Schumacher αποτελεί εκλεκτός της Alfa Romeo για το 2021. Οι δύο πλευρές έχουν έρθει σε συμφωνία και η κατάκτηση του Τίτλου της F2 θα είναι το κερασάκι στην τούρτα για μια τέτοια κίνηση.

Ο νεαρός Γερμανός θα οδηγήσει για την ιταλική ομάδα την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου στο FP1, ώστε να εξοικειωθεί με τις λειτουργίες της C39. Επιπλέον, δεν αποκλείεται να τον δούμε και στις δοκιμές του Άμπου Ντάμπι στο τέλος της σεζόν.

Από την άλλη, ο Ilott θα κάνει επίσης το ντεμπούτο του με μονοθέσιο της F1. O Βρετανός θα οδηγήσει για λογαριασμό της Haas, επίσης στο Nurburgring. Δεν αποκλείεται να δούμε τον Ilott να αγωνίζεται το 2021 στην F1 με την αμερικανική ομάδα, εάν αποφασίσει η Ferrari πως αξίζει την επένδυση.

Διαβάστε επίσης: Crashgate: H μαύρη μέρα στην ιστορία της F1

Τέλος, ο τρίτος οδηγός στη ταχύτητα φέτος της Ακαδημίας της Ferrari είναι ο Robert Schwartzman. O Ρώσος είναι τεράστιο ταλέντο και στη πρώτη του σεζόν στην F2 έχει δείξει εξαιρετικά δείγματα. Τα τελευταία αποτελέσματα είναι ατυχή και η Prema πλέον έχει επικεντρωθεί στον Mick Schumacher.

O Schwartzman αναμένεται να πάρει επίσης μέρος σε FP1 στο 2020 και υποψήφιος για μελλοντική θέση στην F1 από το 2022.

Ακούστε σήμερα στις 18:00μμ την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Ρωσίας.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles