spot_img

Hulkenberg: «Αυτό θα μείνει στην ιστορία!»

Ο Nico Hulkenberg θα εκκινήσει τελευταίος για το GP Άιφελ, αλλά κερδίζει δικαιωματικά τον άτυπο τίτλο του οδηγού της ημέρας.

Ο Γερμανός δέχτηκε τηλεφώνημα από τη Racing Point στις 11:00 π.μ. του Σαββάτου, ώστε να αντικαταστήσει τον άρρωστο Lance Stroll.

Σε παρόμοια “επιστράτευση” οδηγήθηκε και πριν λίγους μήνες όταν κλήθηκε να αγωνιστεί στο Silverstone, στη θέση του Sergio Perez που “χτυπήθηκε” από τον COVID-19. Δεν εκκίνησε στον πρώτο αγώνα στη βρετανική πίστα, αλλά τερμάτισε έβδομος στο GP 70ής Επετείου.

Αυτή τη φορά τα πράγματα ήταν αρκετά πιο περίπλοκα. Ο Hulkenberg δεν μπορούσε να τρέξει στο FP3 και, ουσιαστικά, οι πρώτοι του γύροι στο Q1 αποτέλεσαν μια διαδικασία ενός εκ νέου εγκλιματισμού στο μονοθέσιο, αλλά και στην πίστα του Nurburgring.

Ο Γερμανός έκανε συνολικά δέκα γύρους, με τον ταχύτερο να σταματά στο 1:28.021. Ο χρόνος αυτός είναι λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο πιο αργός από αυτόν του Sergio Perez, ο οποίος θα εκκινήσει από την ένατη θέση. Αυτή θα είναι η εκκίνηση υπ΄αριθμόν 179 σε Grand Prix για τον Nico Hulkenberg.

Διαβάστε επίσης: Έκπληκτος ο Leclerc με την θέση στο Nurburgring

Οι δηλώσεις του Nico Hulkenberg:

Δέχτηκα τηλεφώνημα από τον Otmar [Szafnauer] στις 11 το πρωί: χαρακτηριστικά, καθόμουν με έναν φίλο μου και έπινα καφέ! Μετά έτρεξα προς το αυτοκίνητο και μπήκα μέσα όσο πιο γρήγορα γινόταν! Έκανα το προαπαιτούμενο τεστ για τον COVID και μετά κάθισα για σχεδόν 40 λεπτά με τους μηχανικούς, πριν μπω στο μονοθέσιο για τις κατατακτήριες δοκιμές. Προφανώς το τελικό αποτέλεσμα δεν ήταν εντυπωσιακό, αλλά ευχαριστήθηκα τη διαδικασία και ήρθα σε επαφή με πολύ χρήσιμα δεδομένα.

Γνωρίζω την πίστα αλλά είχε περάσει πλέον πολύς καιρός από την τελευταία φορά που την επισκέφθηκε η F1. Εκτός αυτού, και η RP20 έχει αλλάξει πολύ από την τελευταία φορά που την οδήγησα στο Silverstone. Έπρεπε να βγω και να ξαναμάθω το μονοθέσιο, να βρω τα όρια στο κράτημά του όσο πιο γρήγορα γίνεται. Το να καταφέρω όλα αυτά σε τόσο λίγο χρόνο είναι μια τεράστια πρόκληση, αλλά και μια καλή εμπειρία ενόψει του αγώνα. Θα επιστρέψω και θα δώσω τα πάντα σε αυτόν τον απροσδόκητο αγώνα της πατρίδα μου.

Τόσο ο αγωνιστικός διευθυντής της Racing Point, Otmar Szafnauer, όσο και ο Sergio Perez εξέφρασαν τον εντυπωσιασμό τους από την ταχύτατη και ξαφνική επανεμφάνιση του Hulkenberg.

Διαβάστε επίσης: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του WRC για το 2021

Οι δηλώσεις του Otmar Szafnauer:

Ήταν μια απίστευτα γεμάτη και κουραστική μέρα η σημερινή. Ο Lance [Stroll] δεν ένιωθε καλά το πρωί και αποφασίσαμε να μην τον αφήσουμε να αγωνιστεί για το υπόλοιπο του τριημέρου. Δεν παρουσιάζει συμπτώματα που συνιστούν τον COVID, αλλά ήταν απολύτως λογικό να του δώσουμε χρόνο ώστε να αναρρώσει πλήρως για τους αγώνες στο Portimao και την Imola. Ευτυχώς, ο Nico [Hulkenberg] βρισκόταν κοντά μας, στην Κολωνία, και μπορούσε να αναπληρώσει το κενό του Lance. Ήταν η πιο λογική λύση για την ομάδα, με δεδομένο ότι οδήγησε για μας και στο Silverstone. Σίγουρα θα έπρεπε να κάνει μια τεράστια υπερπροσπάθεια ώστε να προκριθεί από το Q1, διότι οι πρώτοι του γύροι θα καταγράφονταν σε εκείνη την περίοδο.

Οι δηλώσεις του Sergio Perez:

Ο Nico έκανε εξαιρετική δουλειά. Μπήκε στο μονοθέσιο χωρίς να έχει κάνει καθόλου δοκιμές, εγκλιματίστηκε ξανά σε αυτό και στο περιβάλλον της ομάδας, σε πολύ λίγο χρόνο. Ελπίζω ο Lance να είναι καλά και τον έχουμε ξανά μαζί μας στην ομάδα το συντομότερο δυνατόν.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με καλεσμένο τον Πάνο Σεϊτανίδη.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles