spot_img

Η Alfa Romeo οδεύει προς επέκταση συνεργασίας με τη Ferrari

Βάσει των τελευταίων νέων, η Sauber/Alfa Romeo είναι πολύ κοντά στο να επεκτείνει τη συνεργασία της με την Ferrari έως και το 2025.

Αρχικά, υπήρξαν αρκετές φήμες περί αλλαγής προμηθευτή κινητήρων, με την Renault να είναι ο βασικός νέος υποψήφιος πάροχος. Ωστόσο, παρά το γεγονός πως η συμφωνία μεταξύ Sauber και Ferrari ολοκληρώνεται στο τέλος του 2021, είναι πολύ πιθανό οι δύο μεριές να συνεχίσουν τη συνεργασία τους για αρκετό καιρό ακόμη. Παρόλο που η μεταξύ τους συμφωνία δεν έχει ακόμη επισημοποιηθεί, έχει ήδη τεθεί ένα πλάνο για το μεταξύ τους μέλλον.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 21 Ιανουαρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Η Sauber αποτελεί πελατειακή ομάδα της Ferrari από το 2010, με τη συνεργασία να αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα το 2019, όταν η ομάδα μετονομάστηκε σε Alfa Romeo. Ο προστατευόμενος οδηγός της Ferrari, Antonio Giovinazzi, αποτελεί βασικό μέλος της ήδη από εκείνη τη σεζόν. Οι στενές διασυνδέσεις της Scuderia με τις πελατειακές ομάδες της δεν σταματούν εκεί. Ο Mick Schumacher, επίσης προστατευόμενος των Ιταλών, προετοιμάζεται για το φετινό ντεμπούτο του στην F1 με την Haas.

Το αν η Sauber θα συνεχίσει ως Alfa Romeo μετά το 2021 παραμένει ακόμη άγνωστο και αναμένονται περαιτέρω συζητήσεις περί αυτού στις επόμενες εβδομάδες.

Στο μεταξύ, η Sauber έγινε η πρώτη ομάδα που ανακοίνωσε την ημερομηνία παρουσίασης του νέου της μονοθεσίου για το 2021. Η παρουσίαση αυτή θα λάβει χώρα στις 22 Φεβρουαρίου, στη Βαρσοβία της Πολωνίας.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream”, με συζήτηση για την F1 και σχολιασμό των τελευταίων εξελίξεων.

Παρακάτω παρατίθενται οι δηλώσεις του επικεφαλής της ομάδας, Frédéric Vasseur, γύρω από το σχετικό θέμα:

 

Δεν θέλω να εστιάσω τόσο στο οικονομικό κομμάτι, αλλά σίγουρα αποτελεί και αυτό έναν βασικό παράγοντα στη συνεργασία μας. Έχει να κάνει περισσότερο με το κίνητρο που μπορείς να δώσεις μέσα στην ομάδα, ώστε αυτή να εξελιχθεί για το μέλλον. Χρειαζόμαστε αυτό το κίνητρο χωρίς καμία αμφιβολία. Το ότι η Alfa Romeo θα επεκτείνει τη συνεργασία της μαζί μας και θέλει να την βελτιώσει είναι σίγουρα μια καλή ανταμοιβή. Πλέον συνεργαζόμαστε έντονα και στον χώρο της αυτοκίνησης, κάτι που βοηθάει την φίρμα συνολικά.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Δείτε τον eSports αγώνα του automotonews.gr, GP Ισπανίας.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles