spot_img

Η Alpine απέτρεψε μία καταστροφική χρονιά

Ο CEO της Alpine Laurent Rossi αποκάλυψε πως η ομάδα δεν ήταν καθόλου προετοιμασμένη για την σεζόν του 2023 και αποκάλυψε πως ειδικά κατά τις χειμερινές δοκιμές ήταν ένα κυριολεκτικό μπάχαλο.

Η Alpine ήταν χωρίς αμφιβολία η ομάδα που στο φετινό Πρωτάθλημα έκανε στροφή 180 μοιρών σε σύγκριση με την εικόνα της ομάδας που είχαμε κατά τις χειμερινές δοκιμές στη Μπαρτσελόνα και το Μπαχρέιν. Αν και η χρονιά δεν κύλησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, η ομάδα βελτίωσε αισθητά την απόδοσή της στη σεζόν και κέρδισε την μάχη του midfield τερματίζοντας στην 4η θέση, το καλύτερο αποτέλεσμα που έχουν φέρει από το 2018, με 14 βαθμούς διαφορά από την McLaren.

Όπως όμως αποκάλυψε ο CEO της Alpine, Laurent Rossi, η εικόνα της ομάδας ήταν δραματική στην αρχή της σεζόν.

«Ξεκινήσαμε την σεζόν με το χειρότερο τρόπο. Κυριολεκτικά όταν φτάσαμε στη Barcelona για τις δοκιμές ήμασταν ένα μπάχαλο. Στην συνέχεια προσπαθήσαμε να βελτιώσουμε το καινούριο μονοθέσιο και από εκεί να ανέβουμε θέσεις στο grid. όλοι περίμεναν ότι δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πάνω από την 8η θέση και η McLaren είχε ταχύτερο μονοθέσιο από εμάς. Οπότε είμαι πολύ ικανοποιημένος που καταφέραμε και βγήκαμε μπροστά».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #103 για τον κόσμο της Formula 1.

Το οδηγικό δίδυμο της ομάδας, Fernando Alonso και Esteban Ocon, αν και δεν είχαν τις καλύτερες σχέσεις είχαν πολύ συστηματική απόδοση. Μπορεί να μην κατάφεραν να σημειώσουν βάθρο στη σεζόν, ήταν μέσα στην βαθμολογική δεκάδα προσφέροντας σημαντικούς βαθμούς σε κάθε αγώνα. Ο Rossi τόνισε στην συνέχεια πως η σεζόν αυτή έβαλε πολύ γερές βάσεις για το 2023.

«Στην αρχή της σεζόν ο στόχος ήταν να φτιάξουμε μια νέα δομή, το οποίο και πετύχαμε. Αυτή η δομή θα έφερνε καινοτομίες και αναβαθμίσει σε όλη την διάρκεια της χρονιάς ώστε να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί και είμαστε στο τέλος σε καλύτερη θέση. Ήταν σημαντικό να τερματίσουμε στην 4η θέση, όχι μόνο από οικονομικής άποψης, αλλά και για την δυναμική που χτίσαμε για του χρόνου. Είπαμε πως κάθε σεζόν θα προσπαθούμε να φτάνουμε όλο και πιο κοντά στην κορυφή και είναι σημαντικό να μην χάνουμε τα πρώτα και βασικά βήματα».

Αξιολογούμε τους οδηγούς της Formula 1 για τη σεζόν του 2022.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles