spot_img

Coulthard: «Ο Verstappen δεν μπορεί να ασκήσει ψυχολογική πίεση στον Hamilton»

Ο πρώην οδηγός της Formula 1, David Coulthard, δεν πιστεύει πως η πίεση που ασκεί ο Max Verstappen έχει αντίκτυπο στον Lewis Hamilton στη μάχη του πρωταθλήματος.

Μετά από 15 αγώνες, οι Lewis Hamilton και Max Verstappen βρίσκονται πολύ κοντά στην κορυφή του πρωταθλήματος οδηγών της Formula 1. Ο Hamilton πήρε το προβάδισμα εκ νέου μετά το GP Ρωσίας, με τη διαφορά τους να είναι μόλις στους 2 πόντους. Οι δύο οδηγοί είχαν κάποιες επαφές στη διάρκεια της σεζόν με άσχημη κατάληξη. Στο GP Μεγάλης Βρετανίας, ο Verstappen εγκατέλειψε μετά από επαφή που είχαν στη στροφή Copse στον πρώτο γύρο, ενώ στο GP Ιταλίας στην έναρξη του 26ου γύρου, η μεταξύ τους σύγκρουση έθεσε και τους δύο εκτός αγώνα.

Διαβάστε επίσης: Σαν Σήμερα στη Formula 1 και το μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ο David Coulthard μίλησε μέσα στην εβδομάδα στην ιστοσελίδα Speedweek.com για τη φετινή μάχη των δύο οδηγών για το πρωτάθλημα:

Δεν πρέπει να μας εκπλήσσει το γεγονός πως αυτοί οι δύο οδηγοί μάχονται για τον τίτλο. Και είμαι πεπεισμένος πως αυτό θα συνεχίσει ως το τέλος της σεζόν στο GP Άμπου Ντάμπι. Δε νομίζω, όμως, πως ο Max μπορεί να ασκήσει ψυχολογική πίεση στον Lewis. Και οι δύο εκπροσωπούν δυνατές ομάδες, ξέρουν πώς να κερδίσουν αγώνες οποιαδήποτε στιγμή. Αυτό τους εμπνέει εμπιστοσύνη σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Ρωσίας.

Στη συνέχεια, ο David Coulthard τόνισε τη διαφορά στις ζωές των δύο οδηγών εκτός πίστας:

Οι δυο τους έχουν εντελώς διαφορετική καθημερινότητα. Ο Lewis πέταξε κατευθείαν από τη Monza (GP Ιταλίας) στη Νέα Υόρκη και βρέθηκε στην εκδήλωση μόδας Met Gala. Ο Max πέρασε χρόνο με την οικογένειά του στο Μονακό, μακριά από τη δημοσιότητα. Είναι τόσο διαφορετικοί. Ο Max αποφεύγει τις κοινωνικές δραστηριότητες, ενώ ο Lewis είναι πιο εξωστρεφής. Όμως, όταν βρίσκονται στην πίστα, δίνουν τα πάντα για τη νίκη.

Έπειτα, ο Coulthard περιέγραψε και τον τρόπο που οι Hamilton και Verstappen διαχειρίζονται την πίεση του πρωταθλητισμού.

Εγώ αισθανόμουν πολύ μεγάλη πίεση τότε, όμως δεν συμβαίνει το ίδιο με αυτούς. Αγωνίζονται στο υψηλότερο επίπεδο ανταγωνισμού, απλά κάνουν λιγότερα λάθη απ’ όσα κάναμε εμείς εκείνη την εποχή.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Η μάχη του πρωταθλήματος οδηγών είναι μεγάλη και είναι πολύ δύσκολο να προβλεφθεί το τελικό αποτέλεσμα. Ο Hamilton προσπαθεί να γίνει ο πρώτος οδηγός στην ιστορία της Formula 1 που θα φτάσει τους 8 τίτλους. Από την άλλη πλευρά, ο Verstappen κυνηγάει το πρώτο του πρωτάθλημα, στοχεύοντας να γίνει ο πρώτος Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής. 

Δείτε το GP Μ. Βρετανίας για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα Formula 1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles