spot_img

Η Audi εξαγόρασε τη Sauber έρχεται για να κερδίσει στην F1

H Audi προχώρησε στην πλήρη εξαγορά της Sauber Motorsport και πλέον κοιτάζει προς το 2026 όταν θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στη Formula 1.

H Audi έχει εγκρίνει τα σχέδια για πλήρη εξαγορά των μετοχών της Sauber από τον τωρινό ιδιοκτήτη, την Islero Investments AG, κάτι που αρχικά αναμενόταν να ολοκληρωθεί το 2026. Η Audi επίσης μεγάλωσε περαιτέρω τη δέσμευσή της σε αυτό το έργο, διορίζοντας τον Oliver Hoffman Πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου όλων των επιμέρους εταιρειών της Sauber.

  • Μην χάσετε την Τρίτη, 12/3 στις 21:00 ώρα Ελλάδος την εκπομπή Slipstream για τη Formula 1 με την ανάλυση του GP Σαουδικής Αραβίας και τη συζήτηση για τα «καυτά θέματα» του σπορ. Η εκπομπή θα μεταδοθεί ζωντανά εδώ.

Ο Hoffman θα συνεργαστεί με τον Andreas Seidl, ο οποίος έχει επίσης ανακοινωθεί ως Διευθύνων Σύμβουλος της ομάδας Audi. Ο Seidlθα είναι υπεύθυνος για την υλοποίηση του έργου της εισόδου στην F1 και τη συνολική διαχείριση, και επίσης θα είναι το δημόσιο πρόσωπο της ομάδας.

Η απόφαση της Audi να επιταχύνει την εξαγορά της Sauber και να αναδιαρθρώσει τη διοικητική της δομή, έρχεται καθώς η εταιρεία είναι πρόθυμη να διασφαλίσει ότι θα ξεκινήσει δυναμικά στη Formula 1. Ο Hoffman έχει μακρά ιστορία με την Audi και ως επικεφαλής του Audi Sport επιτύχει επιτυχίες για τον κατασκευαστή σε DTM και Formula E. Η Audi έγινε επίσης ο πρώτος κατασκευαστής που κέρδισε το Ράλλυ Ντακάρ με αυτοκίνητο που είχε εξηλεκτρισμένη μονάδα ισχύος.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση του Grand Prix Μπαχρέιν και συζήτηση για τις φήμες Verstappen-Mercedes Ακούστε την πατώντας κλικ στο παρακάτω βίντεο.

Ο Manfred Doss, Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Audi, εξήγησε.

«Η είσοδος στη Formula 1 δεν αποτελεί μόνο την κορυφή της πολύ επιτυχημένης ιστορίας της Audi στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, αλλά και μια μεγάλη αθλητική πρόκληση όσο και οικονομική δέσμευση. Μέσω της συγκέντρωσης των ευθυνών του Oliver Hoffman και της πλήρους εξαγοράς του Ομίλου Sauber, επιταχύνουμε τις προετοιμασίες μας για τη σεζόν του 2026».

Μιλώντας για την αλλαγή της θέσης του, ο Hoffman δήλωσε.

«Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός, ιδιαίτερα η Formula 1, είναι το μεγάλο μου πάθος. Είμαι πεπεισμένος ότι με την εξαγορά του 100% του Ομίλου Sauber, θα επιταχύνουμε περαιτέρω τις προετοιμασίες μας για να ξεκινήσουμε το 2026. Με χαρά διαπιστώνω ότι καταφέραμε να εξασφαλίσουμε τις υπηρεσίες του Andreas Seidl ως Διευθύνοντα Συμβούλου της ομάδας Audi F1. Είναι ακριβώς ο κατάλληλος άνθρωπος για το φιλόδοξο σχέδιό μας. Χάρη στην ευρεία εμπειρία του από ηγετικούς ρόλους στην πλευρά των κατασκευαστών και των ομάδων Formula 1, θα συνεισφέρει σημαντικά».

Ο Seidl, ο οποίος έγινε Διευθύνων Σύμβουλος της Sauber αφού έφυγε από τη McLaren στα τέλη του 2022, πρόσθεσε.

«Ανυπομονώ να οδηγήσω την Audi στη Formula 1 μαζί με μια ομάδα που διαθέτει ισχυρό κίνητρο ως Διευθύνων Σύμβουλος της Audi F1. Έχουμε έναν σαφή χάρτη για το πώς θέλουμε να γίνουμε ανταγωνιστικοί στο Hinwil καθώς και στο Neuburg. Έχουμε φιλόδοξους στόχους. Η υλοποίησή τους βρίσκεται σε εξέλιξη και θα επιταχυνθεί περαιτέρω μέσω της πλήρους εξαγοράς της Sauber από την AUDI AG».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles