spot_img

Η «επίθεση» αναβαθμίσεων της McLaren ξεκινά

Η McLaren επιβεβαιώνει πως «βάζει μπρος» το δικό της πρόγραμμα αναβαθμίσεων, καθώς θέλει να χτίσει πάνω στο αποτέλεσμα της Αυστραλίας.

Η McLaren δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο το 2022 στη Formula 1, καθώς ήταν από τις πιο αδύναμες ομάδες στο GP Μπαχρέιν. Ωστόσο, η συνέχεια είχε ανοδική πορεία για την ομάδα με έδρα το Woking, η οποία συγκέντρωσε 24 πόντους στους δύο επόμενους αγώνες και βρίσκεται ήδη στην 4η θέση στο Πρωτάθλημα κατασκευαστών. Βέβαια, ο Lando Norris, μετά το τέλος του GP Αυστραλίας, απέδωσε τη βελτιωμένη εικόνα της McLaren κατά κύριο λόγο στα χαρακτηριστικά της πίστας στο Albert Park.

Στις τάξεις της McLaren υπάρχει ικανοποίηση, όμως από εδώ και πέρα στρέφει την προσοχή της στο να βελτιώσει την απόδοση του μονοθεσίου της. Ο επικεφαλής της ομάδας, Andreas Seidl, μίλησε στην ιστοσελίδα the-race.com και ισχυρίζεται πως γνωρίζει τους τομείς που πρέπει να δουλέψουν:

Είμαι πολύ χαρούμενος που δηλώνω πως έχουμε ένα ξεκάθαρο πλάνο σε ισχύ τώρα για το τι πρέπει να κάνουμε, αναφορικά με τα ανοδικά βήματα που θα κάνουμε στον τομέα της απόδοσης. Αυτό θα μας πάρει λίγο χρόνο, συνεπώς χρειάζεται να έχουμε υπομονή παρά τις φιλοδοξίες που έχουμε. Το σημαντικότερο πράγμα, όμως, είναι πως έχουμε ένα ξεκάθαρο πλάνο το οποίο και θα εκτελέσουμε.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Αυστραλίας.

Ο Andreas Seidl δεν αποκάλυψε κάτι σχετικά με το χρονοδιάγραμμα των αναβαθμίσεων της McLaren:

Σε ό,τι αφορά το πότε ακριβώς θα συμβεί, δεν θέλω να εισέλθω ιδιαίτερα σε λεπτομέρειες. Υπάρχουν διαφορετικές παράμετροι που πρέπει να διαχειριστείς όταν κάνεις κάτι τέτοιο, υπάρχει το περιθώριο κόστους που πρέπει να συμπεριλάβεις. Υπάρχει ο περιορισμένος χρόνος στην αεροδυναμική σήραγγα που μας απασχολεί σήμερα, το οποίο και πάντα πρέπει να αναλογιζόμαστε. Για αυτό το λόγο πρέπει να τα συνδυάσεις όλα όταν κάνεις κάτι τέτοιο.

Photo: McLaren

Εκτός από τα προβλήματα με τα φρένα, τα οποία η McLaren «κουβαλά» από τις δοκιμές στο Μπαχρέιν, υπάρχει προβληματισμός στις τάξεις της βρετανικής ομάδας και για την ταχύτητα που έχει η MCL36 στις αργές στροφές.

Προφανώς και ήταν σημαντικό, από τη στιγμή που διαπιστώσαμε πως υστερούμε σε απόδοση, να το αναλύσουμε και να κάνουμε μελέτες. Ο σκοπός μας ήταν να βρούμε τον τρόπο που θα βελτιώσουμε την απόδοσή μας όσο το δυνατό νωρίτερα. Εάν κοιτάξουμε τα δεδομένα από το Μπαχρέιν, είχαμε απώλεια πρόσφυσης και απόδοσης. Ομοίως για το GP Αυστραλίας, ήμασταν οι πιο αδύναμοι σε σύγκριση με τα κορυφαία μονοθέσια.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Η McLaren δεν ξεκίνησε ιδανικά τη σεζόν, όμως έχει καταφέρει να αναρριχηθεί στην 4η θέση στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών και ελπίζει να μειώσει σταδιακά την απόστασή της από τα κορυφαία μονοθέσια.

Δείτε το GP Κίνας για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles