spot_img

Η Ferrari θα φέρει αναβαθμίσεις για το porpoising

Η Ferrari αντιμετωπίζει σοβαρά το ζήτημα των αναπηδήσεων (porpoising) και παρόλο που φάνηκε να μην επηρεάζεται ιδιαίτερα στο GP Αυστραλίας, σκοπεύει να το επιλύσει.

Ένα από τα μειονεκτήματα που επρόκειτο να συναντήσουν οι ομάδες με τα μονοθέσια του 2022 ήταν οι αναπηδήσεις που δημιουργούνται σε υψηλές ταχύτητες. Το φαινόμενο αυτό φέρει την ονομασία porpoising. Ήδη από τις χειμερινές δοκιμές φαινόταν πως ορισμένες ομάδες ταλαιπωρούνταν περισσότερο από κάποιες άλλες. Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του οδηγού της Mercedes, George Russell, μετά τους πρώτους αγώνες, με τον νεαρό Βρετανό να ισχυρίζεται πως αυτό το ζήτημα στοιχίζει σημαντικά σε απόδοση στην ομάδα του.

Στο GP Αυστραλίας, το μονοθέσιο της Ferrari είχε και αυτό αναπηδήσεις σε υψηλές ταχύτητες, ίσως σε μεγαλύτερο βαθμό από τη Mercedes. Αυτό δεν στοίχισε σε ρυθμό στην ιταλική ομάδα, καθώς ο Charles Leclerc είδε με σχετική άνεση πρώτος την καρό σημαία στο Albert Park, ενώ πέτυχε και το πρώτο Grand Chelem στην καριέρα του (pole, ταχύτερος γύρος, νίκη και επικεφαλής στο 100% του αγώνα). Η ομάδα με έδρα το Maranello πάντως προσπαθεί να αμβλύνει τις αναπηδήσεις που παρουσιάζονται στην F1-75. Σύμφωνα με την ιταλική ιστοσελίδα corriere.it, η Ferrari ετοιμάζεται να φέρει αναβαθμίσεις που θα αφορούν το πάτωμα του μονοθεσίου της, με σκοπό να μειώσει το φαινόμενο porpoising.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Αυστραλίας.

Σε ό,τι αφορά τη μονάδα ισχύος της Ferrari, η ιταλική ιστοσελίδα Formu1a.uno αναφέρει πως η ιταλική ομάδα είχε μία έξτρα «ώθηση» της τάξεως των 5 ίππων στο GP Αυστραλίας, με σκοπό να πλησιάσει την ταχύτητα της Red Bull Racing στις ευθείες. Ωστόσο, αυτό δεν είναι δεδομένο πως θα ισχύσει και σε επόμενες πίστες. Η ιταλική ομάδα έχει ήδη επιβεβαιώσει πως η προτεραιότητά της είναι η αξιοπιστία κι έπειτα θα προσπαθήσει να αντλήσει τη μέγιστη απόδοση από τον κινητήρα.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Ο επικεφαλής της Ferrari, Mattia Binotto, ξεκαθάρισε πως η ομάδα του δεν θα φέρει σημαντικές αναβαθμίσεις στο GP Εμίλια-Ρομάνια, λόγω της ύπαρξης του Sprint Race, το οποίο περιορίζει το χρόνο των ελεύθερων δοκιμών. Η εξαίρεση για την ομάδα με έδρα το Maranello εντοπίζεται σε μικρές βελτιώσεις που θα πραγματοποιηθούν με σκοπό την ελάττωση των αναπηδήσεων της F1-75.

Δείτε το GP Κίνας για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles