spot_img

Η F1 θέλει να επεκταθεί σε Αφρική και Αμερική

Ο CEO της F1, Stefano Domenicali, μίλησε για τις ηπείρους που θέλει να επισκεφτεί το σπορ μελλοντικά και συμπεριέλαβε την Αφρική και την Αμερική.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της F1 έχει γιγαντωθεί σε δημοτικότητα τις τελευταίες δεκαετίες. Επί εποχή Bernie Ecclestone και CVC είχε ξεκινήσει η επέκταση, με την Ασία να μπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι. Το Μπαχρέιν έκανε την αρχή, με την Κίνα να ακολουθεί. Μετά από λίγα χρόνια είδαμε την Σιγκαπούρη και το Άμπου Ντάμπι. Παράλληλα, στην άλλη άκρη της γης, η F1 έχασε το GP Η.Π.Α. και είχε μείνει μόνο στον Καναδά και την Βραζιλία.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 5 Φεβρουαρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Τα τελευταία χρόνια είδαμε την επιστροφή των ΗΠΑ με τον αγώνα στο εκπληκτικό Circuit of the Americas, το 2012. Παράλληλα, το 2015 το Μεξικό έκανε την επιστροφή του στο ανανεωμένο Autodromo Hermanos Rodriguez.

Όταν η Liberty Media αγόρασε την F1 στις αρχές του 2017, έκανε ξεκάθαρη την επιθυμία της να επεκταθεί το σπορ στην Αμερική. Εδώ και τουλάχιστον 7 χρόνια γίνονται προσπάθειες για δεύτερο αγώνα, είτε με το πρότζεκτ του New Jersey, είτε με το Miami. Παράλληλα προσπαθεί να βρει νέους προορισμούς, οι οποίοι μπορούν να προσφέρουν στην F1.

Τώρα, ο Domenicali μιλά για το ενδεχόμενο να δούμε ακόμα ένα Grand Prix να διεξάγεται στις Η.Π.Α. Επιπλέον, βάζει στο παιχνίδι κι άλλες χώρες οι οποίες έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να εισέλθουν στο σπορ.

Η στρατηγική για το μέλλον μας είναι να έχουμε μεγαλύτερη παρουσία στις Ηνωμένες Πολιτείες, με έναν επιπλέον αγώνα. Το Austin είναι πολύ σημαντικό για το καλεντάρι μας. Θα είναι σημαντικό και στο μέλλον, διότι διαπραγματευόμαστε να ανανεώσουμε το συμβόλαιο. Φυσικά κοιτάμε και το Miami. Δεν μπορώ να πω περισσότερα. Αλλά σίγουρα υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και από τις δύο μεριές για αγώνα. Επίσης, έχουμε το πρότζεκτ του Βιετνάμ, το οποίο αποτελεί μια επιλογή μας. Είναι μια φοβερή επένδυση και είναι ακόμα στο τραπέζι ώστε να διεξαχθεί αγώνας. Μπορώ να πω επίσης πως έχουμε ενδιαφέρον και από την Αφρική. Διοργανωτές αγώνα από την Βόρεια και τη Νότια έχουν επικοινωνήσει μαζί μας. Πιστεύω πως είναι πολύ σημαντικό να έχουμε εκεί έναν αγώνα σε νέα πίστα, ή σε κάποια που έχει ένδοξο παρελθόν.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” #37 με τις τελευταίες εξελίξεις της F1.
Διαβάστε επίσης: F1: Τέλος στο σενάριο του reverse grid

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε σε πίστες της Ευρώπης και στο γεγονός πως τον τελευταίο χρόνο υπάρχει έντονο ενδιαφέρον. Υπάρχουν αρκετές πίστες οι οποίες μπορούν να φιλοξενήσουν αγώνα, όμως ο χώρος στο πρόγραμμα είναι περιορισμένος.

Έχουμε χάσει τα τελευταία χρόνια ευρωπαϊκούς αγώνες που έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους να επιστρέψουν. Αυτό που έχουμε να αποφασίσουμε μελλοντικά είναι η σωστή ισορροπία στον αριθμό των αγώνων. Σε ποιους τομείς πρέπει στρατηγικά να επενδύσουμε για τις ομάδες, τα κανάλια, τα ΜΜΕ και τα συμφέροντα των χορηγών. Γνωρίζουμε πως το μέγιστο για την ώρα είναι οι 23 αγώνες που έχουμε φέτος. Το προϊόν μας είναι καλό και κάποιος μπορεί να πει πως η υψηλή αξία του σπορ μπορεί να έχει τα ίδια αποτελέσματα σε σχέση με ένα σχέδιο με πολλούς αγώνες. Αυτή μπορεί να είναι η σωστή επιλογή.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Με βάση τα όσα ανέφερε ο Domenicali, ποια χώρα ή ήπειρο θα θέλατε να δείτε στο πρόγραμμα της F1; Θα θέλατε την F1 σε δεύτερο αγώνα στην Αμερική ή να επιστρέφει στη Νότια Αφρική και το Kyalami;

Δείτε τον μεγάλο τελικό του eSports Πρωταθλήματος, F1 Greek Mini Series.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles