spot_img

Η Ferrari δεν μετανιώνει για τη στρατηγική της Ίμολα

Παρά το πολύ άσχημο αποτέλεσμα στην Ίμολα, η Scuderia Ferrari δεν μετανιώνει για τη στρατηγική που επέλεξε στον Charles Leclerc.

Στο GP Εμίλια-Ρομάνια η Red Bull Racing φάνηκε να έχει ξεκάθαρα το προβάδισμα απέναντι στη Ferrari. Στο τελευταίο μέρος του αγώνα η ιταλική ομάδα προσπάθησε να αλλάξει την κατάσταση παίρνοντας ένα ρίσκο, καθώς έβαλε για επιπλέον pitstop τον Charles Leclerc και του τοποθέτησε νέο σετ soft ελαστικών. Η στρατηγική φάνηκε να αποδίδει, καθώς όταν απάντησαν οι οδηγοί της Red Bull Racing, ο Leclerc πλησίασε τον Perez. Οι τελευταίες ελπίδες, όμως, εξανεμίστηκαν όταν ο Μονεγάσκος έκανε λάθος στο chicane Variante Alta, απέφυγε οριακά την εγκατάλειψη και ανέκαμψε πέφτοντας στην 6η θέση. 

Ο Mattia Binotto (επικεφαλής της Ferrari) ανέλυσε το σκεπτικό της ομάδας για τη διαφορετική στρατηγική:

«Νομίζω πως εκείνη τη στιγμή του αγώνα, ίσως ο ρυθμός μας συγκριτικά με τον Perez ήταν παρόμοιος, αν όχι ελάχιστα καλύτερος. Πιστεύαμε πως δεν υπήρχε άλλη ευκαιρία για να τον προσπεράσουμε με αυτά τα ελαστικά (medium). Συνεπώς, κάναμε αυτό το pitstop κι ελπίζαμε πως θα απαντήσουν και αυτοί, κάτι που όντως συνέβη. Είδαμε πως θα μπορούσε να υπάρχει μία πιθανότητα (να περάσουμε τον Perez) και το επιχειρήσαμε».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Ίμολα.

Ο Binotto κατανοεί για ποιο λόγο πίεσε υπερβολικά ο Leclerc κι έκανε το λάθος στον 53ο γύρο του GP Εμίλια-Ρομάνια:

«Πιστεύω πως δεν μετανιώνει ένας οδηγός όταν πιέζει. Είναι μέρος της δουλειάς μας, αλλά και της δικής τους, να προσπαθούν και να πιέζουν στο όριο. Προφανώς και θα συμβούν λάθη. Νομίζω πως αυτά τα μονοθέσια είναι πολύ πιο άκαμπτα στα kerbs και, με κάποιο τρόπο, εάν κάνεις ένα μικρό λάθος, το πληρώνεις πολύ περισσότερο. Δε μετανιώνουμε, νομίζουμε απλά πως κάναμε τη σωστή επιλογή».

Τέλος, ο επικεφαλής της Ferrari δε συμμερίζεται την άποψη πως υπήρχε παραπάνω πίεση για την ομάδα λόγω του γεγονότος πως έτρεχαν στον εντός έδρας αγώνα τους:

«Σίγουρα οι προσδοκίες ήταν πολύ υψηλές εδώ στην Ιταλία και προσπαθήσαμε να τους ηρεμήσουμε. Πιστεύω πως κάναμε ό,τι μπορούσαμε εσωτερικά στην ομάδα για μπορέσουμε να μειώσουμε την πίεση και να είμαστε σίγουροι πως θα μείνουμε συγκεντρωμένοι μέσα στο τριήμερο. Κατά τη διάρκεια της οδήγησης, δε νομίζω πως συμβαίνει αυτό, (οι οδηγοί) βρίσκονται εκεί για να κάνουν την καλύτερη προσπάθειά τους».

Photo: Scuderia Ferrari

Ειδικότερα για την προσπάθεια του Leclerc, πρόσθεσε:

«Προφανώς μάχεται για την καλύτερη θέση, γνωρίζει πως είναι πρωτοπόρος στο Πρωτάθλημα. Όταν τον άκουγα στην επικοινωνία κατά τη διάρκεια του αγώνα, στην αρχή ήταν πολύ ήρεμος και πιστεύω πως ο τρόπος που διαχειριζόταν τον αγώνα σίγουρα δε φάνηκε να αισθάνεται πίεση. Νομίζω πως είναι «ρεαλιστικό» το λάθος του, πάντα μπορεί να συμβεί. Ήταν ένα μικρό λάθος που του κόστισε κάποιες θέσεις και είμαι σίγουρος πως έχει επίγνωση του τι έκανε, επομένως είναι όλα καλά».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Το προβάδισμα του Charles Leclerc μειώθηκε στους 27 πόντους στο Πρωτάθλημα οδηγών και αυτό της Ferrari στους 11 πόντους στους κατασκευαστές.

Δείτε το GP Silverstone για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles