spot_img

Η Ferrari φέρνει το νέο κινητήρα στο GP Ρωσίας

Ο οδηγός της Ferrari, Charles Leclerc, θα χρησιμοποιήσει νέα μονάδα ισχύος στο GP Ρωσίας, κάτι που θα τον αναγκάσει να εκκινήσει από την τελευταία θέση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του automotonews.gr, πρόκειται για την αναβαθμισμένη μονάδα ισχύος, που θα έχει το βελτιωμένο υβριδικό σύστημα και θα φτάσει με ξεχωριστό μέσο στο Sochi την Πέμπτη το βράδυ. Έτσι, οι μηχανικοί θα έχουν στενά περιθώρια ώστε να “φορέσουν” τα νέα κομμάτια στον Charles Leclerc.

Διαβάστε επίσης: Σαν Σήμερα στη Formula 1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Η Ferrari ανακοίνωσε στην καλοκαιρινή διακοπή πως ετοιμάζει σημαντική αναβάθμιση για τη μονάδα ισχύος της στο υπόλοιπο του 2021, εξελίσσοντας αυτή με την οποία τρέχει μέχρι τώρα. Με βάση τους σχετικούς τεχνικούς κανονισμούς, οι ομάδες μπορούν να φέρουν στη διάρκεια της σεζόν μία αναβάθμιση από τα εξαρτήματα της κινητήριας μονάδας.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Ιταλίας.

Σύμφωνα με τον επικεφαλή της Ferrari, Mattia Binotto, η ομάδα σκόπευε να φέρει τη νέα μονάδα ισχύος μετά το GP Ιταλίας, χωρίς να προσδιορίσει το πότε ακριβώς. Αποδείχτηκε, τελικά, πως η στιγμή που θα συμβεί αυτό θα είναι το GP Ρωσίας, με τον οδηγό που θα προχώρα στην αλλαγή να είναι ο Charles Leclerc. Σύμφωνα με τις πληροφορίες έως τώρα, η νέα μονάδα ισχύος αναμένεται να δώσει ένα κέρδος κοντά στους 10 ίππους. Θα βοηθήσει, όμως, αναμφίβολα στη μάχη της ομάδας με τη McLaren για την 3η θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών.

Ο Charles Leclerc θ’ αναγκαστεί να εκκινήσει από την τελευταία θέση στο GP Ρωσίας, καθώς αυτή θα είναι η 4η μονάδα ισχύος που θα χρησιμοποιήσει τη φετινή σεζόν. Υπενθυμίζεται πως η μία από τις 3 μονάδες ισχύος που είχε αρχικά στη διάθεσή του ο Leclerc καταστράφηκε μετά τη σύγκρουση με τον Lance Stroll στο GP Ουγγαρίας. Ο team-mate του, Carlos Sainz, θα χρησιμοποιήσει τη βελτιωμένη κινητήρια μονάδα αργότερα, όπως γίνεται συνήθως τη φετινή σεζόν με τις αναβαθμίσεις που φέρνει η Ferrari.

Μην χάσετε την εκπομπή “Slipstream” με το preview του GP Ρωσίας.

Η Ferrari σκόπευε να προχωρήσει σε ταυτόχρονη χρήση της μονάδας ισχύος και για τους δύο οδηγούς της και να ξεκινήσουν αμφότεροι από την ουρά της σειράς εκκίνησης. Τα πλάνα της, όμως, άλλαξαν όταν στο ατύχημα του Leclerc στο GP Ουγγαρίας υπήρξαν ανησυχίες για την κατάσταση της μπαταρίας του Μονεγάσκου.

Στο preview της Ferrari για το GP Ρωσίας υπήρχαν οι παρακάτω δηλώσεις:

Ο βασικός στόχος είναι να μαζέψει η ομάδα δεδομένα για το project του μονοθεσίου του 2022. Έχει γίνει μία πολύ μεγάλη προσπάθεια γι’ αυτό, τόσο στο τεχνικό όσο και στο “πρακτικό” κομμάτι (διαχείριση υλικών). Επομένως, στην προσπάθειά μας να χρησιμοποιηθεί όσο το δυνατό νωρίτερα, η χρήση της (μονάδα ισχύος) θα πραγματοποιηθεί κλιμακωτά ανάμεσα στους δύο οδηγούς μας. Ο πρώτος που θα έχει το νέο υβριδικό σύστημα είναι ο Charles. Πρόκειται για ένα προληπτικό μέτρο αναφορικά με το ρίσκο που υπάρχει με την μπαταρία που πληγώθηκε στο ατύχημα του GP Ουγγαρίας. Στο Sochi (GP Ρωσίας), ο Leclerc θα έχει ολοκαίνουρια κινητήρια μονάδα, κάτι που σημαίνει πως θα εκκινήσει τελευταίος τον αγώνα. Σχετικά με το πότε θα τοποθετηθεί στο μονοθέσιο του Carlos (Sainz), αυτό θα αποφασιστεί μετά από εκτίμηση του βέλτιστου χρονικού σημείου, λαμβάνοντας υπόψη μας τον ανταγωνισμό αλλά και την επίδραση που θα έχει η ποινή που θα λάβει.

Η Ferrari γνώριζε εξ’ αρχής πως η τοποθέτηση της αναβαθμισμένης μονάδας ισχύος θα έφερνε ποινή στους οδηγούς της. Προσπαθούσε, λοιπόν, εδώ και καιρό να βρει το κατάλληλο σημείο για να το πραγματοποιήσει.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Έγινε ήδη γνωστό αυτό για τον Charles Leclerc, αναμένεται να δούμε την επιλογή που θα κάνει και για τον Carlos Sainz.

Δείτε το GP Μονακό για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα Formula 1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles