spot_img

Στη Haas το 2022 οι Schumacher και Mazepin

Η Haas ανακοίνωσε πως οι Mick Schumacher και Nikita Mazepin θα συνεχίσουν να οδηγούν για την ομάδα και το 2022, στη νέα εποχή του σπορ.

Τα ερωτηματικά για τις θέσεις των οδηγών το 2022 στη Formula 1, βρίσκουν, πλέον, απάντηση. Ο Schumacher και ο Mazepin θα ανήκουν στο δυναμικό της Haas και την επόμενη σεζόν, όπως αναμενόταν άλλωστε. Θα είναι η δεύτερη σεζόν για τους δύο οδηγούς, οι οποίοι έκαναν φέτος τη μετάβαση από τη Formula 2 στη Formula 1.

Διαβάστε επίσης: Σαν Σήμερα στη Formula 1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ο επικεφαλής της Haas, Gunther Steiner, μίλησε για την ανανέωσε των συμβολαίων του Schumacher και του Mazepin.

Γνωρίζαμε πως θέλαμε να έχουμε σταθερότητα στο δίδυμο των οδηγών μας. Βρίσκομαι, λοιπόν, στην ευχάριστη θέση να το επιβεβαιώσω με την ανακοίνωση ότι ο Mick Schumacher και ο Nikita Mazepin θα συνεχίσουν ν’ αγωνίζονται με την Uralkali Haas Formula 1 Team την επόμενη σεζόν. Το 2021 έδωσε την ευκαιρία στους δύο οδηγούς να εγκλιματιστούν και να μάθουν το περιβάλλον της Formula 1 και μπορώ να πω ότι τα κατάφεραν σε μεγάλο βαθμό. Είναι, σίγουρα, μία δύσκολη σεζόν με το μονοθέσιο που διαθέτουμε, την ίδια ώρα όμως αποδέχτηκαν και οι δύο την πρόκληση και δούλεψαν κοντά στην ομάδα για να μάθουν πράγματα και να προσαρμοστούν στη δυσκολία της καριέρας ενός οδηγού Formula 1 με ότι αυτό συνεπάγεται, σωματικά και ψυχολογικά. Τώρα, κοιτώντας προς το 2022, πιστεύουμε πως μπορούμε να προχωρήσουμε σαν ομάδα και να δώσουμε στον Mick και τον Nikita ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο για να κάνουν το επόμενο βήμα στις καριέρες τους στη Formula 1.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Ιταλίας.

Η Haas αποφάσισε να μην εξελίξει καθόλου το μονοθέσιο του 2021 και να επικεντρωθεί απόλυτα στο project του 2022, κάνοντας μεταβατική τη φετινή σεζόν. Οι Schumacher και Mazepin βρίσκονται διαρκώς στις τελευταίες θέσεις και παλεύουν μεταξύ τους ουσιαστικά για την προτελευταία θέση στο grid. Αυτό έχει φέρει στιγμές έντασης μεταξύ τους, κυρίως στο GP Ολλανδίας, ενώ είχαν και μια μικρή επαφή στο GP Ιταλίας.

Μην χάσετε απόψε την εκπομπή “Slipstream” με το preview του GP Ρωσίας.

Ο Mazepin δεν είχε αμφιβολία για τη θέση του το 2022, λόγω της υποστήριξης που έχει από το βασικό χορηγό της Haas, Uralkali, ωστόσο το συμβόλαιο του Schumacher χρειαζόταν να επιβεβαιωθεί.

Οι δύο οδηγοί μίλησαν για την ανανέωσή τους, με το Schumacher να δηλώνει τα εξής:

Ο πρώτος χρόνος με τη Haas ήταν συναρπαστικός και διδακτικός, και είμαι σίγουρος πως μπορώ να αξιοποιήσω την εμπειρία που απέκτησα φέτος. Οι νέοι τεχνικοί κανονισμοί, η εντυπωσιακή φιλοδοξία ολόκληρης της ομάδας και η υποστήριξη της Ferrari, σίγουρα θα μας φέρουν πιο κοντά στις υπόλοιπες ομάδες το 2022 και ίσως είμαστε σε θέση να δώσουμε μάχη για κάποιους πόντους.

Ο Nikita Mazepin πρόσθεσε:

Είμαι πολύ χαρούμενος για την επόμενη σεζόν, το νέο μονοθέσιο και απλά για την ευκαιρία που έχω να βελτιωθώ μαζί με τη Haas. Νομίζω πως το 2022 θα είμαστε πιο δυνατοί.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Η επιβεβαίωση του δίδυμου οδηγών της Haas, αφήνει, πλέον, ένα αναπάντητο ερώτημα για τους οδηγούς του 2022 στη Formula 1. Το μόνο που χρειάζεται ν’ απαντηθεί είναι το όνομα του οδηγού που θα αγωνιστεί για την Alfa Romeo και θα είναι team-mate του Valtteri Bottas.

Δείτε το GP Μονακό για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα Formula 1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles