spot_img

Ο Hamilton ζητά αντικειμενικούς αγωνοδίκες

Ο οδηγός της Mercedes, Lewis Hamilton, εξέφρασε την ανησυχία του για την αμεροληψία των αγωνοδικών, ενώ θα ήθελε να δει μελλοντικά γυναίκα στη λήψη αποφάσεων.

Οι αγωνοδίκες του GP Άμπου Ντάμπι και ο Διευθυντής Αγώνων, Michael Masi, δέχτηκαν σφοδρή κριτική από μεγάλη μερίδα του κόσμου της Formula 1 για τις αποφάσεις που έλαβαν στο φινάλε του Πρωταθλήματος του 2021. Η FIA διεξήγαγε έρευνα για τα γεγονότα στην πίστα Yas Marina και τις συνθήκες υπό τις οποίες αυτά διαδραματίστηκαν και ήδη έχει καταλήξει σε πληθώρα αλλαγών. Η κυριότερη, ίσως από αυτές, αφορά την απομάκρυνση του Michael Masi από το πόστο που είχε, με τους Niels Wittich και Eduardo Freitas να είναι το δίδυμο που θα διαδέχεται ο ένας τον άλλο στη θέση του Διευθυντή Αγώνων.

Διαβάστε επίσης: Η Ferrari καθυστερεί τις αναβαθμίσεις της F1-75

Ο Lewis Hamilton ήταν ο οδηγός που έχασε το Πρωτάθλημα μέσω αυτών των αποφάσεων. Στην πρώτη μέρα των δοκιμών της Formula 1 στη Βαρκελώνη, ο 7-φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής αναφέρθηκε στις αλλαγές που θα ήθελε να δει στο θεσμό των αγωνοδικών:

Θα ήθελα να δω περισσότερες γυναίκες στις αίθουσες των αγωνοδικών, πέρσι υπήρχαν νομίζω μία ή δύο. Θα ήταν πολύ ωραίο να έχουμε έναν άντρα και μία γυναίκα ως Διευθυντές Αγώνων.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση των χειμερινών δοκιμών της Βαρκελώνης και την ανάλυση της Red Bull RB18.

Το 2021, από τις 90 φορές που ορίστηκαν αγωνοδίκες για τους αγώνες, στις 88 ήταν άντρες. Εξαίρεση αποτέλεσε η Silvia Bellot, η οποία ορίστηκε στα GP Εμίλια-Ρομάνια και Σαουδικής Αραβίας. Ο Lewis Hamilton, συνεχίζοντας τις δηλώσεις του, έκανε λόγο για πιο αντικειμενική διεύθυνση των αγώνων από εδώ και πέρα:

Απλά θέλω να προσθέσω πως πρέπει να σιγουρευτούμε ότι θα έχουμε αμερόληπτους αγωνοδίκες. Οι οδηγοί, ορισμένοι από αυτούς, είναι πολύ καλοί φίλοι με συγκεκριμένα άτομα, ορισμένοι ταξιδεύουν με κάποιους από αυτούς, ενώ κάποιοι έχουν συμπάθειες από αυτούς (οδηγοί). Νομίζω πως η Formula 1 χρειάζεται άτομα που δεν θα μεροληπτούν και θα είναι απόλυτα ουδέτεροι όταν θα έρθει η ώρα να λάβουν αποφάσεις.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Οι χειρισμοί του Michael Masi στο φινάλε του GP Άμπου Ντάμπι το 2021 προκάλεσαν αρνητική διαφήμιση στη Formula 1. Ανεξάρτητα από το ποιος οδηγός (ή ομάδα) επωφελήθηκε ή αδικήθηκε από την έκβαση του αγώνα και του Πρωταθλήματος, η αξιοπιστία των αγωνοδικών ήταν αυτή που κλονίστηκε. Η FIA, μέσω των αλλαγών που πρότεινε στη διεύθυνση των αγώνων, δείχνει την πρόθεσή της να μην επαναληφθούν ανάλογες καταστάσεις στο μέλλον.

Βαθμολογούμε τις καλύτερες πίστες της Formula 1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles