spot_img

Η Ferrari προσπάθησε να «αρπάξει» τον Hamilton από τη McLaren

Ο CEO της F1, Stefano Domenicali, αποκάλυψε πως όταν ήταν επικεφαλής της Ferrari, προσπάθησε να φέρει τον Lewis Hamilton από τη McLaren στην ιταλική ομάδα.

Ο Stefano Domenicali ήταν επικεφαλής στη Ferrari την περίοδο 2008-2014, όταν ο Hamilton οδηγούσε αρχικά για τη McLaren και το 2013 αποκτήθηκε από τη Mercedes. Ο 7-φορές παγκόσμιος πρωταθλητής δήλωσε πρόσφατα πως του φαίνεται “τρελό” που δεν έχει οδηγήσει μονοθέσιο της Ferrari στην καριέρα του στη Formula 1.

Διαβάστε επίσης: Σαν Σήμερα στη Formula 1 και το μηχανοκίνητο αθλητισμό

Μιλώντας στο Sky Sports, ο Domenicali ρωτήθηκε για το αν προσπάθησε να πείσει τον Hamilton να υπογράψει με τη Ferrari, με τον ίδιο να απαντά:

Για να είμαι ειλικρινής ναι, είναι αλήθεια. Βρισκόμασταν σε συζητήσεις. Νομίζω πως η απάντηση που θα μπορούσε να δώσει ο Lewis, είναι η σωστή. Πλέον η περίοδος αυτή έχει περάσει. Υπάρχει μία ταινία που είναι σημαντική, για μένα, και τη θυμάμαι κάποιες φορές, η “Sliding Doors”. Υπάρχουν στιγμές που, αν δεν χρησιμοποιήσεις το ασανσέρ, θα μείνεις στον ίδιο όροφο. Δεν ξέρω, αυτή ήταν η κατάσταση που βρισκόταν εκείνη την περίοδο της ζωής του ο Lewis. Πιστεύω πως δεν πρέπει να κριτικάρουμε την επιλογή του, τουλάχιστον επειδή είχε μια πολύ επιτυχημένη καριέρα.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Ρωσίας. 

Την 1η Οκτωβρίου συμπληρώθηκαν 15 χρόνια από την τελευταία νίκη του Michael Schumacher στη Formula 1. Αυτό το ρεκόρ κρατούσε μέχρι το 2020, όταν ο Hamilton πέτυχε την 92η νίκη του στο GP Πορτογαλίας. Φέτος ο Βρετανός έχει, επίσης, την ευκαιρία να γίνει ο πρώτος οδηγός που κατακτά 8 παγκόσμια πρωταθλήματα. Ο Domenicali σχολίασε σχετικά:

Νομίζω πως τα ρεκόρ είναι για να σπάνε. Πιστεύω πως υπάρχει μεγάλος σεβασμός για όσα έχει καταφέρει ο Hamilton. Ο Michael κατάφερε κάτι που εκείνη τη στιγμή θυμάμαι πως λέγαμε “αυτό είναι κάτι που είναι αδύνατο να καταρριφθεί”. Αυτή είναι η ομορφιά του αθλήματος. Πάντα υπάρχει κάποιος που μπορεί να κάνει αυτά που έκαναν οι παλαιότεροι. Το έχουμε αυτό στο μυαλό μας, ώστε να υπάρχει ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο. Είμαι αρκετά σίγουρος πως ο Michael υπήρξε σημείο αναφοράς για τον Lewis. Αντίστοιχα, ο Lewis μπορεί να υπάρξει σημείο αναφοράς για άλλους οδηγούς.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ο Lewis Hamilton έχει μια πολύ επιτυχημένη καριέρα στη Formula 1 και έχει πολύ υψηλά νούμερα σε αρκετές στατιστικές κατηγορίες. Είναι απόλυτα λογικό για τους οδηγούς του μέλλοντος να θέλουν να καταρρίψουν, αν τους δοθεί η ευκαιρία, τα ρεκόρ του Βρετανού.

Δείτε το GP Ισπανίας για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα Formula 1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles