spot_img

Η Ford απαντά στα σενάρια επιστροφής της στη Formula 1

H Ford επέλεξε να μην επιβεβαιώσει ή διαψεύσει τα δημοσιεύματα που τη θέλουν να επιστρέφει στη Formula 1 το 2026, συνεργαζόμενη με τη Red Bull Racing.

Τις τελευταίες ημέρες, κυκλοφορεί έντονα το σενάριο επιστροφής της Ford στη Formula 1 σε συνεργασία με τη Red Bull Racing. O αμερικανικός κολοσσός, θέλει να εκμεταλλευτεί τη νέα εποχή του σπορ σε ό,τι αφορά στους κανονισμούς των κινητήρων που θα ισχύσουν από το 2026.

Ο τομέας που ενδιαφέρει τη Ford είναι η προβολή της, ωστόσο η ανταλλαγή τεχνολογίας είναι μέσα στην ατζέντα. Στην αμερικανική εταιρεία, θέλουν να εκμεταλλευτούν το γεγονός πως η Red Bull προχωρά κανονικά τη στελέχωσή του τμήματος Red Bull Powertrains, ώστε να εξελίσσει και να κατασκευάζει μόνη της τις μονάδες ισχύος που θα χρησιμοποιεί από το 2026. Η πιθανή συνεργασία με τη Ford σημαίνει πως η αμερικανική εταιρεία θα δώσει το όνομά της στους κινητήρες των «ταύρων».

Ο διευθυντής της Ford Performance, Μαρκ Ράσμπρουκ, ρωτήθηκε στο περιθώριο εκδήλωσης για το NASCAR, σχετικά με το ενδεχόμενο επιστροφής του μπλε οβάλ στη Formula 1.

«Προφανώς και είμαστε εδώ μόνο να μιλήσουμε για το ΝASCAR. Θα εστιάσουμε λοιπόν την προσοχή μας στο NASCAR. Υπάρχουν πολλές εικασίες και σενάρια που κυκλοφορούν, όμως δεν θα σχολιάσω τίποτα».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #103 για τον κόσμο της Formula 1. 

Οι δύο εταιρείες δεν είναι άγνωστες μεταξύ τους, καθώς πίσω στο 2004 η Ford πούλησε την ομάδα της (αγωνιζόταν με το όνομα Jaguar) στη Red Bull. Σήμερα, συνεργάζονται στο WRC, μιας και η εταιρεία ενεργειακών ποτών είναι χορηγός της M-Sport και του Σεμπαστιέν Λεμπ που οδηγεί για την ομάδα του Μάλκολμ Ουίλσον.

Μέχρι το 2025 η Red Bull Racing θα αγωνίζεται στη Formula 1 με τις μονάδες ισχύος της Honda, με τη μεταξύ τους ανανεωμένη συνεργασία να έχει ως αποτέλεσμα την επιστροφή του ονόματος της ιαπωνικής φίρμας στο σπορ το 2023.

Βαθμολογούμε από το 1 έως το 10 τις ομάδες της F1 για το 2022. Δείτε το βίντεο εδώ.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles