spot_img

Η Google τιμά την αείμνηστη οδηγό Eliska Junkova

Η Google αντικαθιστά το λογότυπό της στη μηχανή αναζήτησής της για τη 16η Νοεμβρίου, ώστε να τιμήσει την πρώτη γυναίκα που κέρδισε Grand Prix, την Eliska Junkova.

Η Google επέλεξε την Eliška Junková για το σημερινό της “Doodle”, όπως ονομάζονται οι αφιερώσεις της στη μηχανή αναζήτησής της. Γνωστή ως η «Βασίλισσα του Τιμονιού», η Junková αγωνίστηκε κατά τη δεκαετία του 1920 ενάντια στους κορυφαίους Ευρωπαίους οδηγούς. Το 1927 έγινε η πρώτη γυναίκα που κέρδισε έναν αγώνα Grand Prix.

Το σημερινό Doodle γιορτάζει τη συμπλήρωση 120 χρόνων από τη γέννηση της Τσέχας οδηγού, πρωτοπόρου στην ιστορία των αγώνων αυτοκινήτου. Η Eliška Junková έγινε διάσημη τρέχοντας με την Bugatti στους πιο δύσκολους αγώνες της Ευρώπης. Ανέπτυξε μάλιστα μια στενή προσωπική φιλία με τον κατασκευαστή αυτοκινήτων Ettore Bugatti. Αποσύρθηκε από τους αγώνες το 1928, αλλά η «κληρονομιά» της διατηρήθηκε ζωντανή από τον Τσέχο συνθέτη Jaroslav Ježek, με την κλασική τζαζ σύνθεση “Bugatti Step”, καθώς και με την αυτοβιογραφία της «Η μνήμη μου είναι Bugatti».

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 16 Νοεμβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Απέκτησε ενδιαφέρον για τα αγωνιστικά αυτοκίνητα από τα χρόνια που ήταν μαθήτρια στο Γυμνάσιο, μαζί με τον τότε φίλο της και μετέπειτα σύντροφό της, Vincenc «Čeněk» Junek (Σένεκ Γιούνεκ). Με το πάθος της για τα αυτοκίνητα να μεγαλώνει, πήρε μαθήματα οδήγησης στην Πράγα και έγινε μία από τις πρώτες γυναίκες στην Τσεχοσλοβακία που έλαβε δίπλωμα οδήγησης. Όταν ο σύζυγός της ξεκίνησε την καριέρα του ως οδηγός αγώνων, η Junková κάθισε δίπλα του ως συνοδηγός και μηχανικός. Ωστόσο, δεν πέρασε πολύς καιρός μέχρι να αναλάβει η ίδια το τιμόνι.

Μπορείτε να βρείτε την πηγή εδώ.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles