spot_img

Η Gresini «λιγουρεύεται» πρωτάθλημα με τον Marquez

H Gresini Racing θέλει με τον νέο της αναβάτη, τον Marc Marquez να γράψει ιστορία στο MotoGP καθώς στοχεύει στο πρωτάθλημα. 

Η μετακίνηση-σοκ του Μαρκ Μάρκεθ από τη Repsol Honda στην Gresini Racing για το 2024 προκάλεσε… παλιρροϊκά κύματα στο MotoGP. Η πρώτη του εμφάνιση με τη μοτοσικλέτα της Ducati στις δοκιμές της Βαλένθιας έκαναν ακόμα περισσότερο πάταγο, με τον Ισπανό να είναι αμέσως ταχύτατος πάνω στην GP23, τη μοτοσικλέτα δηλαδή με την οποία ο Pecco Bagnaia κέρδισε φέτος το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Όπως είναι φυσικό, οι πιο χαρούμενοι στα paddock αυτόν τον καιρό είναι οι άνθρωποι της Gresini, που βλέπουν την ομάδα τους αυτομάτως να ανεβαίνει επίπεδο και τις φιλοδοξίες τους να… εκτοξεύονται. Αυτό έκανε ξεκάθαρο η επικεφαλής της ομάδας, Nadia Padovani . Η χήρα του ιδρυτή της Gresini Racing, του αείμνηστου Fausto, έδωσε μια συνέντευξη στην Gazzetta dello Sport και όταν ρωτήθηκε για τους διεκδικητές του τίτλου το 2024 έβαλε μέσα και την ομάδα της.

«Είναι ξεκάθαρο ότι ο Bagnaia είναι πολύ δυνατός αναβάτης, έχει πολύ καλό έλεγχο της μοτοσικλέτας και έχει ωριμάσει πολύ τα τελευταία χρόνια. Ο Martin βρίσκεται σε άλλο επίπεδο και οδηγεί την Ducati με έναν ιδιαίτερα θεαματικό τρόπο. Ο Bezzecchi επίσης ωριμάζει καλά. Για εμάς δεν είναι προφανές ότι θα κερδίσουμε το πρωτάθλημα, αλλά θα το προσπαθήσουμε. Είμαστε στο επίπεδο της εργοστασιακής ομάδας».

Η Padovani μίλησε επίσης για το πώς έζησε την πρώτη φορά που ο Marc Marquez οδήγησε στη Βαλένθια τη μοτοσικλέτα και το πώς ήταν η πρώτη ημέρα του Ισπανού στη νέα του ομάδα.

«Ήθελα να δω την πρώτη έκφρασή του όταν θα κατέβαινε από τη μοτοσικλέτα. Είδα εκείνο το μικρό χαμόγελο στο πρόσωπό του και είπα μέσα μου “Οκ, πάμε!”. Κι εκείνος ήταν ευχαριστημένος και μάλιστα επέλεξε ο ίδιος να σταματήσει μία ώρα νωρίτερα για να μην ρισκάρει παραπάνω. Την πρώτη του μέρα με την ομάδα απλώς συστήθηκε σε όλους με έναν ήρεμο και ταπεινό τρόπο. Περιμένεις άλλα πράγματα από κάποιον που έχει κερδίσει τόσα πολλά αλλά εκείνος ήταν το ακριβώς αντίθετο. Στην πραγματικότητα, ήταν ίσως και λίγο ταραγμένος, ανυπομονούσε να ξεκινήσει».

Ακούστε τη νέα μας εκπομπή για τη Formula 1 με τις προβλέψεις για τη νέα σεζόν.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles