spot_img

Η Mercedes θα κρατήσει τον «γκουρού» της για πολλά χρόνια ακόμη

Η Mercedes-AMG ανακοίνωσε την επέκταση συμβολαίου ενός ανθρώπου που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στα χρόνια της κυριαρχίας της στη Formula 1. 

Η Mercedes-AMG προχώρησε σε μία πολύ σημαντική κίνηση, ανανεώνοντας το συμβόλαιο του James Alisson. Ο Βρετανός θα παραμείνει στην τεχνική ηγεσία για πολλά ακόμη χρόνια και θα επιβλέψει την εξέλιξη του μονοθεσίου με το οποίο η γερμανική ομάδα θα πάρει μέρος στη Formula 1 το 2026.

Ο 55χρονος Alisson πήγε στο εργοστάσιο του Μπράκλεϊ το 2017 και διαδέχθηκε τον Paddy Lowe. Το 2021 έφυγε από το ρόλο του και έγινε ο διαχειριστής του τεχνικού τμήματος, αφήνοντας την ηγεσία στον Mike Elliot. Στα χρόνια που βρίσκεται στη Mercedes, έχει συνεισφέρει στην κατάκτηση τίτλων, ενώ ήταν ο ενορχηστρωτής της W10, του ταχύτερου μονοθεσίου στην ιστορία του σπορ.

Τα άσχημα αποτελέσματα της Mercedes στη νέα εποχή της Formula 1 που ξεκίνησε το 2022 επέφεραν την επιστροφή του Alisson στο ρόλο του τεχνικού διευθυντή. Στόχος των «ασημένιων βελών» είναι να ανέβουν ξανά στην κορυφή και η πολυετής ανανέωση της συνεργασίας με τον Alisson είναι ένα σημάδι προς την κατεύθυνση που θέλουν να ακολουθήσουν.

Ακούστε την εκπομπή μας για τη Formula 1 με προβλέψεις για τη σεζόν του 2024 και συζήτηση των “hot topics” της F1.


Για την ανανέωση της συνεργασίας της Mercedes με τον Alisson, ο επικεφαλής και CEO της, Toto Wolff, δήλωσε.

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος πως ο James θα αφοσιωθεί μακροπρόθεσμα στη Mercedes. Για να το πω απλά, είναι ο πιο εντυπωσιακός τεχνικός ηγέτης στη Formula 1. To πνεύμα του μονομάχου, οι γνώσεις του, η εμπειρία του και η αποφασιστικότητα του τον κάνουν καλύτερο από κάθε άλλο. Η επιρροή που είχε αυτά τα χρόνια είναι μεγάλη. Το πιο σημαντικό όμως είναι πως ο James είναι ένας πραγματικός φίλος που μπορείς να στηριχθείς πάνω του, όχι μόνο στις επιτυχίες, αλλά και στις δύσκολες στιγμές. Ανυπομονώ να συνεχίσω να δουλεύω μαζί του».

Ο ακριβής αριθμός διάρκειας δεν έχει επισημοποιηθεί, ωστόσο αναμένεται να είναι τουλάχιστον για 3 χρόνια.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles