spot_img

Η Haas αποκάλυψε το μονοθέσιο του 2022

Η Haas παρουσίασε τη νέα VF-22 που θα αγωνιστεί στη νέα εποχή της Formula 1 το 2022 με τους Mick Schumacher και Nikita Mazepin.

To 2022 είναι επίσημα εδώ, με την ομάδα της Haas να κάνει πρώτη τα αποκαλυπτήρια της νέας αγωνιστικής χρονιάς. Η αμερικανική ομάδα έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες όπου απεικονίζεται ο χρωματισμός της καινούριας VF-22. Η φωτογραφίες είναι ψηφιακές και το πραγματικό μονοθέσιο θα το δούμε για πρώτη φορά στις δοκιμές της Βαρκελώνης, στις 23-25 Φεβρουαρίου.

Photo: Haas

Το μονοθέσιο διαφέρει σε αρκετούς τομείς σε σχέση με αυτό που παρουσίασε η F1 το 2021, ιδιαίτερα στην εισαγωγή αέρα των ψυγείων. Ωστόσο, η ίδια η Haas είπε πως είναι παρουσίαση χρωματισμού και όχι μονοθεσίου. Όμως, σίγουρα αυτό που μας παρουσίασε προϊδεάζει για το τι θα δούμε στην Ισπανία.

Για το 2022, η ομάδα θα συνεχίσει με τους Mick Schumacher και Nikita Mazepin στο δυναμικό της. Οι δύο οδηγοί θα είναι στη δεύτερη σεζόν τους στη Formula 1 και η Haas έχει έντονες απαιτήσεις, ειδικά από τον Ρώσο. Το 2021 ολοκλήρωσε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, κάτι που θέλει να αποφύγει φέτος.

Photo: Haas

Εμφανισιακά το μονοθέσιο έχει ακριβώς τα ίδια χρώματα με το 2021, κάτι που είναι ιδιαίτερα απογοητευτικό. Η επιλογή του ίδιου σχεδίου με την προηγούμενη σεζόν σίγουρα δεν δίνει ιδιαίτερους πόντους ομορφιάς στη VF-22 και σίγουρα δεν θα είναι από τα αγαπημένα των οπαδών. Η απουσία χορηγών είναι αισθητή επίσης, με τα λογότυπα της ομάδας να είναι τοποθετημένα σε πολλά σημεία.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Photo: Haas

Ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Gene Haas, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις στο πλαίσιο της παρουσίασης του livery που πραγματοποιήθηκε σήμερα:

Είναι η στιγμή της χρονιάς που φυσιολογικά είμαστε αισιόδοξοι πως η σκληρή δουλειά και η προσπάθεια όλων θα «μεταφραστεί» μ’ ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο στην πίστα. Πήραμε την απόφαση το 2020 να επενδύσουμε πραγματικά χρόνο και πόρους στη VF-22, αποφεύγοντας οποιαδήποτε δραστηριότητα εντός πίστας για το 2021, κάτι που δεν ήταν εύκολο να το βλέπουμε να συμβαίνει. Ελπίζουμε πως αυτή η απόφαση θα «αποδώσει καρπούς» και θα επιστρέψουμε στις μάχες για πόντους και θα παίρνουμε κάτι από τα τριήμερα.

Ο επικεφαλής της ομάδας, Gunther Steiner, αναφέρθηκε στις προσδοκίες που έχει η Haas για το 2022:

Εύχομαι να μπορέσουμε ν’ ανταγωνιστούμε το midfield. Ελπίζω πως οι οδηγοί μας θα μπορέσουν να παλεύουν και να διαπιστώσουμε πόσο καλοί είναι αυτήν τη στιγμή. Δεν γνωρίζουμε προς το παρόν πόσο ικανοί είναι συγκριτικά με τους άλλους. Η επιθυμία μου είναι να μπορέσουμε σαν ομάδα να βρεθούμε στο επίπεδο που ήμασταν το 2019. Θέλω να μπορέσουμε και πάλι να προχωρήσουμε παρακάτω. Είναι πολύ ωραίο που είμαστε στο σημείο που η VF-22 θα είναι σύντομα στην πίστα. Όλοι γνωρίζουμε πόσο ικανή είναι η ομάδα, το έχουμε αποδείξει στο παρελθόν. Με αυτό το νέο μονοθέσιο, που προέρχεται από ένα ολοκαίνουριο πλαίσιο κανονισμών και με τη νέα σχεδιαστική μας ομάδα, είμαι αισιόδοξος πως θα μπορέσουμε ν’ αποδείξουμε ακόμα μία φορά πως μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί.

Η Haas επένδυσε σημαντικά στην εξέλιξη του μονοθεσίου του 2022 για να μπορέσει ν’ ανταποκριθεί στη νέα εποχή της Formula 1. Ο χρόνος θα δείξει κατά πόσο ωφέλιμη ήταν η συγκεκριμένη απόφαση για την αμερικανική ομάδα.

Ακούστε την πρώτη εκπομπή “Slipstream” για το 2022.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles