spot_img

Ο Ricciardo μιλά για τη δύσκολη σεζόν του στη McLaren

Ο οδηγός της McLaren, Daniel Ricciardo, αποκάλυψε ορισμένους από τους λόγους που οδήγησαν τον ίδιο να έχει μία δύσκολη σεζόν το 2021.

Ο Daniel Ricciardo δεν κατάφερε να δει την οικογένειά του στην Αυστραλία στη διάρκεια του Πρωταθλήματος του 2021 στη Formula 1. Ο οδηγός της McLaren μετέβη στη βρετανική ομάδα από τη Renault το 2021, όμως η πρώτη του σεζόν δεν ήταν ιδιαίτερα καλή. Ο Αυστραλός νικήθηκε κατά κράτος από τον teammate Lando Norris στην πίστα, παρά το γεγονός πως πέτυχε τη μοναδική νίκη της McLaren στο GP Ιταλίας, η οποία ήταν και η πρώτη για την ομάδα μετά το 2012. Ο Ricciardo αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες στην προσαρμογή του στο μονοθέσιο της McLaren, ενώ σαν συνέπεια της πανδημίας Covid-19 δεν μπόρεσε να δει από κοντά την οικογένειά του καθόλη τη διάρκεια της περσινής σεζόν.

Διαβάστε επίσης: Η Haas αποκάλυψε το μονοθέσιο του 2022

Ο Daniel Ricciardo, μιλώντας στο Auto Motor und Sport (περιοδικό), περιέγραψε πώς ένοιωθε που δεν είχε επαφή με την πραγματική του οικογένεια, αν κι αισθάνεται τη McLaren σαν «οικογένεια»:

Έκανε τη χρονιά ακόμα πιο δύσκολη, οι αρνητικές στιγμές ήταν ακόμα δυσκολότερες. Έχω μία «οικογένεια» γύρω μου, τη McLaren, όμως δεν είναι η οικογένειά μου. Δεν έχει να κάνει με το αν με «αγκαλιάζουν», έχει να κάνει με την αποφόρτιση που χρειάζεσαι. Η οικογένεια μπορεί ν’ αποτελέσει ένα πολύ καλό καταφύγιο, γι’ αυτό ήταν δύσκολο χωρίς αυτή. Αυτή η δουλειά είναι δύσκολη, καθώς σε κρατά μακριά από τους  αγαπημένους σου. Εάν ο κόσμος μπορεί ν’ «ανοίξει» ξανά (μετά το πέρας της πανδημίας), θα το εκμεταλλευτώ όσο περισσότερο μπορώ. Θα πάρω την οικογένειά μου και τους φίλους μου σε όσους περισσότερους αγώνες γίνεται.

Ακούστε την πρώτη εκπομπή “Slipstream” του 2022. 

Ο Daniel Ricciardo, όμως, δεν παρέλειψε ν’ αναφέρει πόσο μεγάλη οικειότητα νοιώθει στο περιβάλλον της McLaren, κάτι που έκανε τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ακόμα πιο «σκληρές».

Αυτός είναι, πιθανόν, ο λόγος που το πρώτο μισό της (περσινής) χρονιάς ήταν ακόμα πιο απογοητευτικό, διότι πραγματικά μου αρέσει το περιβάλλον κι έχω καλές σχέσεις με την ομάδα. Όλα τα υπόλοιπα εκτός από τα «χρονόμετρα» ήταν αρκετά καλά, όμως προφανώς απλά δεν τους έδωσα αυτά που ήθελα να δώσω. Ήταν αρκετά δύσκολα, όμως στιγμές σαν τη Monza (GP Ιταλίας), ακόμα και το Austin (GP ΗΠΑ)… το Austin ήταν επίσης ένα καλό τριήμερο για μένα. Αυτά τα τριήμερα είναι πολύ καλύτερα, καθώς έχω πολύ καλές σχέσεις με την ομάδα. Μου αρέσει ο τρόπος που λειτουργούν, είμαι χαρούμενος με την υποστήριξη που έχω.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Η πρώτη σεζόν του Daniel Ricciardo στη McLaren δεν κύλησε με τον καλύτερο τρόπο. Από το πρόσφατο παρελθόν του, ο Αυστραλός συνήθως σημειώνει πρόοδο όταν διανύει μια δεύτερη σεζόν με οποιαδήποτε ομάδα. Το 2022 δίνει την ευκαιρία σε όλες τις ομάδες, αλλά και τους οδηγούς στη Formula 1, ν’ αποδείξουν τι αξίζουν.     

Αξιολογούμε τους οδηγούς της Formula 1 για το 2021.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles